Title of a News Article

Fırat Nehrinde kan donduran görüntü!

Fırat Nehrinde kan donduran görüntü!
banner206
Irak'ta ordunun IŞİD'den almak için kuşattığı Felluce'de rehin kalan yüzlerce sivil, ölümü göze alarak Fırat Nehri'ni geçti.

Fotoğrafları, Associated Press haber ajansı Felluce'den geçti. IŞİD'den kaçan siviller, Fırat Nehri kenarında durmuş karşı kıyıya geçmeyi bekliyor. Aralarında hastalar, kadınlar ve çocuklar var. Bir sala binenler karşı kıyıya doğru tehlikeli bir yolculuğa başlıyor. Bazıları iple çekilen siviller, ölümü göze alıp kıyıya ulaşıyor.

 

ANNELER ÇOCUKLARINI ÖLDÜRÜYOR

Felluce'den kaçmayı başaranlar ise kentteki dehşeti Birleşmiş Milletler'e anlattı. The Times gazetesinin sayfalarına taşıdığı ifadelerde, yiyeceğin tükendiği kentte bazı kadınların kendi çocuklarını öldürdüğü yer aldı. Bir kadın, "Bazıları kendini ateşe verdi. Allah şahidim, bazıları kendi çocuklarını boğdu. Bazıları yemek olmadığı için çocuklarını sokağa bırakıp gitti" dedi. Birleşmiş Milletler ise, kentteki 20 bin çocuğun IŞİD tarafından canlı kalkan olarak kullanıldığını açıklamıştı. Musul'la birlikte IŞİD'in elindeki en büyük iki Irak kentinden biri olan Felluce, 2014'ten bu yana örgütün kontrolü altında.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, 22:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195