Title of a News Article

İşte 2023 yılı Hac kontenjanı...

İşte 2023 yılı Hac kontenjanı...
banner206

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 2023 yılı hac kontenjanını açıkladı. Erbaş, "Hac kontenjanında salgın öncesi duruma dönüldü. 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın duyurusunun ardından 2023 yılı hac kaydı ve güncelleme işlemleri 5 Ocak tarihinde başladı. 26 Ocak'ta son bulacak ön kayıt başvuruları, e-Devlet üzerinden de yapabilecek.

65 YAŞ ÜSTÜ DE GİDEBİLECEK

Başvurular sürerken milyonlarca insanın beklediği haberi de yine Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş duyurdu. Erbaş, hac kontenjanının belli olduğunu belirterek, "Hac kontenjanında salgın öncesi duruma dönüldü. 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız." dedi.

SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

İlk defa hacca gidecek adaylar, 5-26 Ocak'ta e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. İlk defa kayıt yaptıracaklar ayrıca anlaşmalı bankalar aracılığıyla 250 lira ön kayıt ücreti ödeyecek. Geçmiş yıllarda kayıt yaptıran ve 2020 kurasına katıldığı halde kesin kayıt hakkı kazanamayan hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri otomatik güncellenecek. Adayların il, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türü değişikliklerini ise e-Devlet üzerinden yapmaları gerekecek. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek kura tarihinde ismi çıkan adaylar, 2023 haccı için kesin kayıt hakkı elde edecek.

SIRA BEKLEYEN ADAYLARIN KURADA ÇIKMA İHTİMALİ NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığının verilerine göre, geçmiş yıllarda hac başvurusu yapan ve sırasını bekleyen yaklaşık 2,5 milyon hacı adayı bulunuyor. Başkanlığın kura sisteminde önceden bekleyenlerin katsayıları yüksek olduğu için kurada çıkma ihtimali de artıyor.

Hacca gitmeye hak kazananlar, ilk defa müracaat eden ve kurada ismi çıkmayan birini yanlarına almak isterse, kazanılan haklarını kaybedecek ve tekrar kuraya girmek zorunda kalacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195