Title of a News Article

Kadınlar bu etkinlikte buluştu

.

Kadınlar bu etkinlikte buluştu
banner206

Kadınlara ve aileye yönelik çalışmalarını özverili bir şekilde sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Günü münasebetiyle kadınlara yönelik çeşitli programlar düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda Büyükşehir Belediyesi Kadın Destek ve Kültür Merkezinde eğitim gören kursiyerler kadınlar tarafından hazırlanan el işi ve resim sergisinin açılışını ile başlayan programa; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi, Başbakan Danışmanı ve AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Şanlıurfa Vali Vekili Oğuz Şenlik ve Eşi Ebru Şenlik, Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Ümran Bilim, Kamu Kurum Müdürleri ve STK Temsilcileri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarında hizmet veren 7 ayrı Kadın Destek ve Kültür Merkezlerinin tanıtımıyla devam eden etkinliklerde, Kadın Destek ve Kültür Merkezlerinin işleyişi ve çalışmaları anlatıldı.

 

GÖBEKLİTEPE KADINLARI IŞIK SAÇTI

Minik semazenlerin renkli gösterilerinin ardından Şanlıurfa'nın tarih ve sanatını bir araya getiren ve 15 mankenin "Göbeklitepe'de Kadının Işığı" adlı yöresel kıyafet defilesi, programa katılan kadınların beğenisine sunuldu.

Şanlıurfa'nın tanıtılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 12 Bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe figürlerinden oluşan yöresel kıyafet defilesi, kadınlardan yoğun ilgi gördü.

 

OKUMA YAZMA ÖĞRENEN KADINLARA, SERTİFİKALARI VERİLDİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarında kurmuş olduğu 7 ayrı kadın destek ve kültür merkezlerine müracaat ederek, 3 ay gibi kısa bir sürede okuma yazma öğrenen kadınlar, Başkan Nihat Çiftçi'ye mektup yazdı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve eşi Sema Çiftçi, Başbakan Danışmanı ve AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Zeynep Karahan Uslu  ve Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Ümran Bilim tarafından okuma yazma öğrenen kadınlara okuma yazma sertifikaları verildi.

Düzenlenen yarışma ile seçilen en güzel mektup sahipleri ise, Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik vermiş olduğu pozitif ayrımcılıktan dolayı teşekkür ettiler.

 

ÇİFTÇİ, "CENNET ANALARIN AYAKLARININ ALTINDADIR"

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, "Kadınlar, sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde değil; bizim için her zaman değerlidir" dedi.

"Anadolu'da kadın; merhamet, şefkat ve toprak olarak bilinir" diyen Başkan Nihat Çiftçi, "Kültürümüz ve tarihimizde kadınlarımızı bir günle sınırlandırmak mümkün değildir. Kadınlarımız inancımızda olduğu gibi bir yoldaş, arkadaş, sırdaş olarak hayatımızın en büyük parçasıdır. Toplumumuzun tüm unsurları, gençler, çocukla ve bizler kadınlarımızın yani annelerimizin merhametine sığınırız. İnancımızda olduğu gibi "Cennet Annelerimizin ayaklarının altındadır" Hadis-i Şerifi'ni ilke edindik. Kültürümüzde de Kadınlar yar sığınmamızda ise diyardır.  Kadınlarımız sadece 8 martta değil yaşantımızın her yerindedir" dedi.

 

ÇİFTÇİ, BÜYÜKŞEHİR OLARAK TÜM KADINLARA ULAŞACAĞIZ

AK Parti Hükümetlerinin kadınlara yönelik büyük önem arz eden konularda reformlar gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik çalışmaları Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü ile takip ettiklerini ifade etti.

Konuşmasına devam eden Başkan Çiftçi, " Allah'ın izniyle hizmet ağımızı daha geliştirip Şanlıurfa kent merkezi ve tüm ilçelerdeki kadınlarımıza ulaşacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Halfeti'de yaşan bir kadın ile Siverek, Viranşehir, Akçakale ve Şanlıurfa'nın her bir noktasında yaşayan kadını önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak başlattığımız çalışmaları sadece kent merkezinde sınırlı bırakmayacağız, her ilçe ve her mahallede yaşayan kadınlara Büyükşehir Belediyemizin ellerini değdireceğiz. Kadınlarımızın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak elimizdeki olanaklarla geniş bir coğrafyaya yayılıp bu tür çalışmalarımızı bir bir gerçekleştireceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bütün kadınlarımızı kutluyorum, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız" diyerek sözlerini tamamladı.

 

USLU, "AK PARTİ İLE TÜRKİYE VE ŞANLIURFA DEĞİŞİYOR"

Kadınların sadece 8 Mart'ta değil yılın her günü hatırlanması gerektiğini belirten Başbakan Danışmanı ve AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ise, "Üreten, vefayı  bilen ve cefayı da çeken kadınlarız.  Emek veren ve emek sahibi olan kadınlarız. 8 Mart Dünya Kadınlar günü olarak bilinmekte. Fakat marifet şu ki 8 martta bu özellikleri ifade etmek değil ayaklarının altı öpülesi analarımıza, eşlerinize, sevdiklerinize, kız kardeşlerinize ve gönül dostlarınıza hayatın her gününü  8 mart gibi yaşatmaktır. Şehrimizin bir çok kurumu yeni projeler ile çalışmalarına devam etmekte. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız ve kıymetli eşlerinin gayretleri ile açtığımız Kadın Kültür Merkezlerimiz, hayata kattıkları değer, kurslar, eğitim ve iş imkanları ile kadınlarımız güçleniyor ve hayatı güzelleştirmeye devam ediyoruz. Kadın müteşebbisleri ile, iş kadınlarıyla, kadın emeğine verilen katkılarla ve destek almak isteyen her kadınımızın yanında olan AK Parti ile Türkiye değişiyor, Şanlıurfa değişiyor ve daha güzel günleri birlikte inşa ediyoruz" dedi.

Programların devamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadınlara özel yapılan programa geçen Başkan Çiftçi ve beraberindeki heyet, kadınlarla bir araya geldi.

 

SEMA ÇİFTÇİ'DEN ANLAMLI MESAJ

Kadınlara özel verilen yemek programında konuşan Sema Çiftçi, Yemeğe katılan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, önemli mesajlar verdi.

Dünya genelinde kadınların yaşadıkları olumsuzlukların son bulmasını temenni eden Sema Çiftçi,  "Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlar için düzenlenen bu anlamlı yemekte bir araya geldik. Kadınlar olarak her zaman bir birimize destek vermeliyiz, birlikten kuvvet doğar. Kadınlara yönelik yaşanan üzücü olayların yaşanmamasını temenni ediyor, Kadına şiddet ve erken evliliğin son bulmasını diliyorum. Annelerimiz hiç bir zaman ağlamasın inşallah" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 18:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
VATANDAŞ
VATANDAŞ - 8 yıl Önce

SU FİYATINA ZAM EĞLENCEYE DEVAM. YA BİRAZ EĞLENCESİZ YEMEKSİZ GÜNÜNÜZ GEÇSİN.

SIRADAKİ HABER

banner195