Title of a News Article

Mezarları başında anıldılar..

Mezarları başında anıldılar..
banner206

Şanlıurfa’da 1994 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu faili meçhul bir cinayete kurban giden Demokrasi Partisi (DEP) eski İl Başkanı Muhsin Melik ve şoförü Mehmet Ayyıldız, Harrankapı'daki mezarları başında anıldı.

Anma törenine Muhsin Melik’in eşi Şenay Melik, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, HDP’liler, Melik’in arkadaşları ve yakınları katıldı. Kalabalık grup mezarın başında dua ettikten sonra kırmızı karanfiller bıraktı.

Muhsin Melik’in mezarına karanfil bıraktıktan sonra bir konuşma yapan Şenay Melik, “Her iki halkın iyiliğini istemeyen demokrasi düşmanları tarafından öldürüldü. Tabiki ölümden ölüme fark vardır. Büyük anlam ifade eden ölümler vardır ki insan bu ölümlerle yeniden yaşam buluyor. İşte Muhsin Beyin ölümü de böyle bir ölümdür. Muhsin’in mücadelesi, barışı, güzelliği, aydınlatıcı, çözümleyici kişiliği ve canlı anısı sonsuza kadar yaşayacaktır. Onu saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise "Bilindiği üzere bundan tam 22 yıl önce 2 Haziran günü Muhsin Melik savaş güçleri tarafından Şanlıurfa’da hunharca katledildi. Doksanlarda halkımıza karşı yürütülen terör siyasetinin bir sonucu olarak Muhsin Melik katledildi. Muhsin Melik’in katledilmesi Kürtlerin demokratik, siyasal mücadelesini vermesinin önüne geçmektir. Muhsin Melik’i katledenler onun şahsında Kürt halkının onurlu, özgür yaşam mücadelesini ortadan kaldırmayı hedeflediler. Şunun çok iyi bilinmesi gerekiyor ki doksanlarda nasıl ki Muhsin Melik bu savaşçı güçler karşısında boyun eğip teslim olmadıysa biz de bugün teslim olmayacak ve boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu. Kalabalık daha sonra aynı saldırıda hayatını kaybeden şoför Mehmet Ayyıldız’ın mezarına giderek dua etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195