Title of a News Article

Nihat Çiftçi ile ilgili çarpıcı yazı...

.

Nihat Çiftçi ile ilgili çarpıcı yazı...
banner206
Gazeteci Mehmet Canbek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi köşesine taşıdı. Canbek, Çiftçi'nin 40 yılda yapılacak hizmetleri 3.5 yıla sığdırdığını söyledi. 

İşte Gazeteci Mehmet Canbek'in Nihat Çiftçi ile ilgili yazdığı o yazı...

Şanlıurfa’nın yetiştiği, genç beyin, girişimci, akıllı, ekip ruhunu iyi kuran, Urfa sevdalısı bir yapıya Sahip Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yaptığı çalışmaları, herkes tarafından takdir gördü, karşılık buldu ve övgüyle söz edildi.

Hizmet alanında Urfa’nın çehresini, yazgısını değiştirdi, tabiri yerinde ise 40 yılda yapılacak hizmetleri 3.5 yıla sığdırdı. Bunları Urfa’da yaşayan herkes gördü.

Partizanca hareket etmedi. Nereye hizmet gitmesi gerekiyorsa neşteri oraya vurdu.

İnsanların etnik yapısı üzerinde hiçbir zaman siyaset yapmadı.

Eğitimi, önemsedi, binlerce öğrenciye kırtasiye ve kitap yardımında bulundu, Sosyal Belediyeciliği olabildiğince önemsedi.

Gelişimin, kalkınmanın ancak Eğitim seviyesinin yükselmesiyle olacağını çok iyi biliyordu. Böylede hep hareket etti.

Her platformda, konuşmasında Belediyenin çalışmalarını değil, Urfa’nın turizm yapısını, tarihi konumunu ve Medeniyetler merkezi olduğunu ısrarla söyledi.

Haklı olduğu yerde, istemesini çok iyi bildi, istediğini aldı.

Ciddi projelerde aldığı hibelerde Türkiye rekoru kırdı.

Bu söylemler Urfa’ya 2018 yılı içerinde 1 milyon turist akışını sağladı.

Gelecek yıllar için hep ümit var oldu.

Şanlıurfa’ya gelen herkes Nihat Çiftçi ile Urfa’nın modern kent olma özeliğini gördü ve takdir etti.

Birçok Ulusal gazetede yazan yazarlar bunu kendi köşelerine taşıdı. Bunların başında ise Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat geldi.

Her zaman için Urfalıya, halkın gücüne çok inandı, halka güvendi. Tüm hizmetlerini, siyasetini bu eksende yaptı, yapıyor.

Halka rağmen hiçbir oluşumun içine giremedi.

İşte bu sebeple halk ısrarla Nihat Çiftçi’ ile bir dönem daha Urfa’ya hizmette beraber olmak istiyordu.

Devletini imkanlarını, olanakları tüm ilçelere eşit bir şekilde dağıttı, kullandı.

Hizmet konusunda Urfa’nın en ücra köyüne bile damgasını vurdu.

Urfa’da başta Ana Muhalefet olmak üzere tüm siyasi partiler. Nihat Başkanın Çalışmaları üzerinde siyaset yapmadılar.  Çünkü, Büyükşehir Belediyesinin hizmet konusunda hakkaniyet ölçüsünü elden bırakmadığını onlarda görüyordu.

Buda Nihat Çiftçi Urfa’da adını marka haline getiriyordu.

Urfa’ya yaptıkları: Urfa da, 30 yıldır tüm siyasilerin vaat ettiği, fuar alanı, GAP Vadisi, Sukay, Sosyal tesisler, alt geçitler, çevre yoları, Mesire alanları, yüzme havuzları, kadın- Erkekler için spor merkezleri, tenis Dünyası, her alandan 6 bin çocuğa spor aktiviteleri, Tüm hanların Restorasyonu, Kale eteğinin temizlenmesi,  2 milyon ağaç dikimi, İlk beton yolları bu önemde yaptı. 40 yıldır Karacadağ bölgesinde suyu olmayan köylere su götürdü. Üniversitede kendi bölümlerinde 1.2.3. olan öğrenciler iş imkan…

İlçeler Tüm ilçelerin alt yapısı, prestij caddeler, parklar, arıtma tesisleri, yüzme havuzları, gençlik merkezleri, semt pazarları,

Tabiri yerinde ise Şanlıurfa mega hizmetlerle, projelerle, yatırımlarla İlk defa çok yönlü olarak Nihat Başkan döneminde tanıştı.

Yine Urfa tarihinde ilk kez Bir Urfalı Başkan Türkiye Tarihi Kentler Birliği Başkanı oldu. 460 Belediye kendi bünyesinde bulunduran bu birlik, 3 yerel toplantısını 2 gün boyunca Urfa’mızda yaptı.

Kısaca Nihat Çiftçi Urfa’ya atom karınca gibi çalıştı.

Her dönem için halkın gönlünde taht kuran Başkan olarak kalacaktır.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2019, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195