Title of a News Article

Öğrencilere müze gezisi düzenlendi

Sosyal belediyecilik alanında adından sıkça söz ettiren Karaköprü Belediyesi, ilçeye bağlı Kırsal Mahallelerde eğitim gören minik öğrencileri müzeye gönderdi. Başkan Baydilli, “Tarihi öncelikle çocuklarımıza aşılamamız gerekiyor” dedi.

Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü İlçe Belediyesi, Hamurkesen ilkokulunda eğitim gören minik öğrencileri müze gezisine gönderdi. Karaköprü Belediyesi Kültür Merkezi önünde öğrencileri ve öğretmenleri karşılayan Başkan Metin Baydilli, Şanlıurfa’nın tarihi ile ilgili öğrencilerle sohbet etti. Geziye gidecek minik öğrencileri yolcu ederken kısa bir konuşma yapan Başkan Metin Baydilli, “Karaköprü Belediyesi tarihine sahip çıkıyor. Şanlıurfa’mız evliyalar, peygamberler şehridir. Şanlıurfa’mız göbekli tepesi ile tarihin başlangıç noktası olan bir yer. Tabi bizim özelikle Şanlıurfa’yı turizm anlamında geliştirmek ve Şanlıurfa’mızı turizm de ön plana çıkarabilmek için Şanlıurfa’nın değerlerini, tarihini öncelikle çocuklarımıza aşılamamız gerekiyor” dedi.

Öğrencilerin Şanlıurfa’ya ve tarihlerine sahip çıkmaları gerektiğinin altını çizen Başkan Baydilli, “Karaköprü Belediyesi olarak kırsal mahallelerimizde ve merkezimiz deki öğrencilerimizi müzeye gönderiyoruz. Öğrencilerimizin müzedeki tarihi yapıyı, tarihi değerleri, geçmişte yaşayan insanların neler kullandığı ve tarihi temsil eden eserleri görüp hem anlamalarını, hem de Şanlıurfa’ya ve tarihlerine sahip çıkmaları istedik. Gezi ile birlikte öğrencilerimiz tarihine daha sıkı sıkıya sarılacağını düşünüyorum” diye konuştu. Başkan Baydilli daha sonra kırsal mahalleden gelen minik öğrencileri yolculadı.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195