Title of a News Article

Şanlıurfa’da korona için hangi hastanelere gitmemiz gerekiyor ?

Şanlıurfa’da korona için hangi hastanelere gitmemiz gerekiyor ?
banner206

URFASTAR/ANALİZ HABER

Çin’in wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı saran korona virüsü etkisini gün geçtikçe insan vücudunda arttırmaya devam ediyor. Korona virüsünden son olarak etkilenen Türkiye’de ise alınan tüm önlemlere rağmen ölümler kaçınılmaz oldu.  Vaka sayılarının hergün arttığı Türkiye’de, olası bir acil durum halinde hastanelerin ne kadar yeterlilikte olduğu ise çok önemli.  Bu durum Şanlıurfa içinde geçerli ve covid19 vakası şüphelilerin nerede nasıl ve hangi şartlar altında kontrol edilecekleri akıllarda soru işareti bırakıyor.

Covid19 yani Korona virüsü, tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Türkiye’de şuana kadar resmi kayıtlara göre 9 kişi bu virüsten hayatını kaybetmiş ve  500’e yakın vakanın olduğu biliniyor.

Sağlık Bakanlığı, yayımladığı genelge ile tüm şehirlerde birçok hastaneyi pandemi hastanesi olarak ilan etti. Olası acil bir durumda vakaların daha da artması ihtimaline karşın kapasitesini yetersiz kalan devlet hastanelerine alternatif olarak 3. Basamak yoğun bakım servisleri olan özel hastaneler devreye girecek ve yayımlanan genelge sonucunda onlarca özel hastane devreye girecektir.

PEKİ ŞANLIURFA’DA OLASI DURUMDA HANGİ HASTANELERE BAŞVURULACAK

Şanlıurfa’da da, tüm önlemler alınmış durumda. Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mehmet Akif İnan eğitim ve Araştırma Hastanesi, 600 Yataklı Eyyübiye Hastanesi, ilçe devlet hastanelerinde 3. Basamak yoğun bakım servisleri bulunmakla birlikte özel hastanelerden; Meydan Hastanesi, Şanmed Hastanesi ve Metrolife Hastanesi’nde 3. Basamak yoğun bakım servisleri salgın için hazır tutulacak. Olası vakaların hasta kabulünü ve bakımını yapacaktır.

Şanlıurfalıların bu haberi dikkate alarak olası bir durumda korona şüphelisi görünen yakınlarını öncelik olarak devlet hastanelerine bunlara alternatif olarak ise ismi geçen 3 özel hastanelere götürmeleri gerekmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195