Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli otomobili olan Togg ile ilgili sevindiren bir gelişmeyi duyurdu. Togg'un sedan modelinin 2024 yılının sonlarına doğru tanıtılacağını dile getiren Bakan Kacır, "2025'te sedan araçlar üretilmeye başlanacak." dedi.

Sanayi Bakan Kacır, Haber Global'de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un milletin ortak kazanımı olduğunu ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, şu an ülke genelinde 15 binden fazla Togg'un yollarda olduğunu söyledi. Kacır, yollardaki Togg sayısının her geçen gün arttığını dile getirerek, gelecek yıl bu rakamın 3 misline yakın bir üretim gerçekleşeceğini söyledi.

Bu yıl sonuna kadar 20 bin aracın sahiplerine teslim edileceğini belirten Kacır, "Togg, 2024 sonunda sedan modelini kamuoyuna tanıtacak. 2025 itibarıyla Togg araçları Avrupa'ya ihraç edilmeye başlanacak. Yine 2025'te bu defa sedan araçlar üretilmeye başlanacak." dedi.

Sahipsiz sokak köpekleriyle ilgili kanun teklifi kabul edildi Sahipsiz sokak köpekleriyle ilgili kanun teklifi kabul edildi