Title of a News Article

Sevilen Kaymakam veda etti...

.

Sevilen Kaymakam veda etti...
banner206
 Bursa'nın Yenişehir ilçesine atanan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi,  “Hakkınızı helal edin” diyerek, Şanlıurfa’dan ayrıldı.

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde 3 yıl boyunca başarılı bir şekilde Kaymakamlık görevini yürüten Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi’nin tayininin Bursa’nın Yenişehir İlçesine çıkması dolayısıyla hem Suruç ilçesinde hem de kent merkezinde kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ları ziyaret ederek vedalaştı. Son olarak Suruç Kaymakamlığı personelleriyle vedalaşan Kaymakam Çiftçi, sosyal medyadan duygu dolu mesaj yayınlayarak Şanlıurfa’ya veda etti.

Kaymakam Çiftçi, mesajında şunları kaydetti;

“3 yılı aşkın bir süredir görev yapmakta olduğum Suruç ilçesinden bugün ayrılıyorum. Görev yaptığım süre içinde Suruçluların hep yakın ilgi ve desteğini gördüm. İnsanlara doğru attığım her adıma mukabil insanlarımız 10 adım ile bize yaklaştılar. Kimseyi ayırmamaya gayet ettim,kapımı herkese açık tutmaya çalıştım, devletin sıcak ve şefkatli yüzünü görmek için gayret gösterdim.

' Gidemedigin yer senin değildir' anlayışı ile her yere gitmeye herkese ulaşmaya herkesin elini sıkmaya,herkesi kucaklamaya gayet ettim. Devletin kaymakamı olarak milletin hizmetinde olamaya çalıştık. Büyük olaylar yaşadık bu süreçte: Kobani göçü sırasında bir hafta içinde 210 bin Suriyeli mülteci ilçemize geldiği sırada Devlet millet işbirliği ile bütün dünyaya insanlik ve misafirperverlik dersi vererek adeta insanlık onurunu kurtardık. Bunun yanında peşmergenin Kobaniye geçişi,Süleymanşah türbesinin taşınması, gibi tarihi olaylara tanıklık ettik... Ardından 34 canımızı alan içimizi acıtan hayin bir patlama... en son 15 temmuz ihanetini yaşadık . Bütün bu olaylara karşı bir ve beraber hareket ettik Suruçlu yiğit insanlarla. Bu süre içerisinde Suruç halkı hiçbir provakasyona alet olmadı. Tavrını hep barıştan ve huzurdan yana kullandı. Devletinin yanında yer aldı ve hain planların tamamını boşa çıkardı...Bu açıdan Suruç halkının yaptıkları hertürlü takdirin üzerindedir... Dün ilçedeki en zor günümü yaşadım. Vedalaşmak çok zor,dostları geride bırakacak olmak çok zor... "Nefis cümleden edna, vazife cümleden ala" zor da olsa ayrılmak zorundayız... Ayrılırken keşke herkese gitmek küçük büyük bütün Suruçlu kardeşlerime, büyüklerime sarılmak helallik almak mümkün olsaydı..Veda yemeği yapmak istemedim. Çünkü veda yemeğinde davetli kitlesini nekadar geniş tutsak da birileri dışarıda kalacaktı. Ben hiçbir hemşehrimi dışarıda bırakarak gönül kırmak istemedim... Anlayışla karşilamanizi istiyorum.. Söylenecek söz çok... ayrılmak zor... HAKKINIZI HELAL EDİN.. BENDEN YANA SURUÇ VE URFAYA HAKKIM VARSA HELAL OLSUN.. Yeni görev yerim Bursa Yenişehir Kaymakamlığı..Orada bir kardeşiniz bir eviniz var...ALLAH EMANET OLUN.. HOŞÇAKALIN...SİZLERİ SEVİYORUM...TEŞEKKÜRLER SURUÇ TEŞEKKÜRLER URFA...”

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2016, 14:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
İlhami kılıç
İlhami kılıç - 8 yıl Önce

Suruç'a bu güne kadar onlarca kaymakam geldi.hizmet eden herkesten Allah razı olsun.ama siz gerçekten iz bıraktınız.asla unutulmayacaksınız.inşAllah yüce rabbim kısmet ederse sizi Urfa'da vali olarak görmek istiyoruz.siz bunu ziyadesiyle hakketmiş birisiniz.suruc 'a gelir gelmez kucağınızda bulduğunuz 250.000 mülteciyi bugune kadar Başarıyla ikame etmek her babayiğidin harcı değil.kaldıki hiç kimsenin kalbini kırmadan.Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.herşey siz ve ailenizin gönlüne göre olsun.Bursa yenişehirliler çok şanslı.saygılarımızla.ilhami kılıç ve ailesi

SIRADAKİ HABER

banner195