Title of a News Article

Son gün bugün!

Son gün bugün!
banner206

Bekçi alımında başvurular sona eriyor. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açılamasında 2022 yılı bekçi alımı başvurusunda son günlere girildiğini söyledi. Henüz başvurusunu yapmamış adayların başvurusunu yapması gerektiğine yer verilirken adayların 13 Mayıs 2022 tarihine kadar başvurusunu yapması gerekmektedir. 

SON BAŞVURU SAATİ

Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden yayımlanan duyuruda başvuruların 13 Mayıs 2022 Cuma günü saat 17.00'da sona ereceğine yer verildi. 340 lira olan başvuru ücretini Halk Bank'a yatıran adayların müracaatını bu tarihe ve saate kadar yapması gerekmektedir. 

BAŞVURU SAYISI AÇIKLANDI

Gelen son bilgilere göre başvuru sayısının 150 binlere yaklaştığı görüldü. Geçen sefer yapılan alımlara göre başvuru sayısının az olması ise yazılı sınavda yapılan değişiklik ve alım sayısının azlığı oldu. Yazılı sınavda 4 yanlışın bir doğruyu götürmesi, yazılı sınavda baraj puanı aşan herkesin çağrılması yerine geçenler arasından 32 bin 500 kişinin mülakatlara çağrılacak olması çok sayıda kişinin başvurusunu yapmamasına neden oldu. Bu iki nedenin yanı sıra bir de sınav ücretinin 340 lira olması da başvuru sayısının az olmasına neden oldu. 2019 senesinde yapılan 8 bin alıma 200 bin civarında başvuru olmuştu. Bu alıma bu kadar az başvuru olması dikkatleri çekti.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2022, 00:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195