Title of a News Article

ŞUTSO’nun kaderi belli oldu

.

ŞUTSO’nun kaderi belli oldu
banner206

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Sabri Ertekin’in başkanlığının düşürülmesinden dolayı bir aydır seçim yapamayan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına kayyum atayacak.

 

UĞUR BUDAK

Geçtiğimiz 25 Nisan’da FETÖ Terör Örgütü operasyonu kapsamında tutuklanan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin’in başkanlığı, tüzük gereği 3 ay toplantılara katılamamasından dolayı düşürüldü. Ertekin’in tutuklanmasının ardından ŞUTSO Başkan Vekilliğine getirilen Halil Akkaya da bir süre önce istifa etmiş ve yerine Kadir Kılıçoğlu gelmişti. Geçtiğimiz günlerde de FETÖ Terör Örgütü operasyonu kapsamında 5 yönetim kurulu üyesi gözaltına alınan ŞUTSO’da, uzun süredir seçim yapılamamasından dolayı bugün de Başkan Vekili Kadir Kılıçoğlu, Asuman Cevahir Yazmacı, Cemal Casuk ve Halil Savaş görevlerinden istifa ettiler.

 

Kayyum atanacak

ŞUTSO’da yönetimin düşmesinin ardından bundan sonra nelerin yaşanacağına Urfastar ulaştı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Şanlıurfa'da 8 Bin 650 üyesi ile kentin en büyük STK'sı olan  ve bir aydır seçime gitmeyen ŞUTSO'ya kayyum atayacak. 11 kişiden oluşacak kayyum, 74 Kişilik ŞUTSO Meclis üyesi içerisinden atanacak. TOBB tarafından atanacak kayyum, kendi arasında Ticaret ve Sanayi Odasının yeni başkanını seçecek.

 

Kılıçoğlu: Urfa için utanç verici bir durum

ŞUTSO Başkan Vekilliğinden istifa eden Kadir Kılıçoğlu, Şanlıurfa’nın en büyük sivil toplum kuruluşu olan ŞUTSO’da bir aydır seçim yapılamamasının utanç verici bir durum olduğunu söyledi. ŞUTSO Yönetiminde istifa edecek bir durumun olmadığını dile getiren Kılıçoğlu, “Ancak bazı arkadaşlar toplantılara katılmayarak seçim yapmamızı engellediler, bizi zor durumda bıraktılar. Bu nedenle istifa ettik. ŞUTSO kendi başkanını seçemedi, artık TOBB tarafından kayyum atanacak. Bu Urfa için utanç verici bir olaydır” dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2016, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195