Title of a News Article

TARSİM Genel Müdürü Urfa’da

.

TARSİM Genel Müdürü Urfa’da
banner206

Kısa adı TARSİM olan Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi’nin (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, ve Adana Bölge Müdürü İrfan Alkış Şanlıurfa Sigorta Acenteleri derneğini ziyaret etti.

(ŞURSAD) Şanlıurfa Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Nihat Fırathan ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette bölge çiftçisinin daha çok TARSİM poliçesi yaptırmasına yönelik yapılması gereken konular ele alındı.

Şanlıurfa Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Nihat Fırathan bölge çiftçisinin geçtiğimiz yıllara oranla 2015 ve 2016 yılında daha çok TARSİM’e poliçe yaptırdığını belirterek yapılacak olan bilgilendirme tanıtım ve reklam çalışmalarıyla bu sayının önümüzdeki yıllarda daha yüksek seviyelere çıkmasını beklediklerini söyledi.

Ziyarette konuşan Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi’nin (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Şanlıurfa başta olmak üzere seçilecek pilot illerle önümüzdeki yıl kuraklık teminatının da TARSİM poliçelerinde verileceği müjdesini verdi.

TARSİM olarak yapılan çalışmaları da ele alan SATOĞLU son bir yılda prim üretimindeki artışın yüzde 42 olduğu bilgisini verdi. SATOĞLU  " Bu artışın yanında aynı zamanda poliçe adetlerinde ciddi artış ve Sigortalanan alan yüzde 8 artmış. Bu da önemli bir veri. 2016 yılının ilk 6 ayında, tüm sigorta branşlarında poliçe sayısı 1,3 milyon adede ulaşmış durumda” dedi.

Üreticilerin desteklerden yararlanabilmesi için Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olması gerektiğini hatırlatan Satoğlu, 2,5 milyon üreticinin 340 bininin TARSİM’i kullandığını ve geçen yılın sonunda yüzde 14 olan bitkisel ürün sigortalanma oranının bu yılın sonunda yüzde 17-18’e ulaşacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195