Bilgi İşlem Daire Başkanlığına Gürdal Atandı Bilgi İşlem Daire Başkanlığına Gürdal Atandı

Şanlıurfa'da, Gazi ve Şehit Aileleri Derneği'nde şehit yakınları ve gaziler, bir araya gelerek Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerler için bölücü terör örgütüne tepki gösterdi.

Türk Bayrağı önünde toplanan dernek temcileri, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, terör ve şiddetin amacına ulaşamayacağını belirterek, terör örgütü PKK'yı lanetledi ve şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını vurguladı.

Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, son dönemde meydana gelen şehit haberleri 85 milyon insanı üzdü. Şanlıurfa Gazi ve Şehit Aileleri Derneği'nde bir araya gelen şehit yakınları ve gaziler, Türk bayrağı önünde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atarak Türk askerine sahip çıktı.

Terör ve şiddetin hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını burada yaptığı açıklamasında belirten Dernek Başkanı Yavuz, ülkenin terörle kararlı bir şekilde mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

Terör örgütü PKK'yı lanetleyerek şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını vurgulayan Yavuz, şunları söyledi:

"Terörle mücadelede aynı hatalar yapılmaya devam edilirse bu terör bitmez. 90'lı yıllarda terörle mücadele ederken, o yıllarda doğan çocuklarımızı, bugün kucağımızda toprağa şehit vermemek için yeni tedbirleri almamız şart olmuştur. Her şeyimizi sizlere borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz, mübarek kanlarınızla yoğurduğunuz bu kutsal topraklarda huzurla uyumanız için bizler, emanet ettiğiniz vatanımızı, bayrağımızı ve mukaddesatımızı gelecek nesillere koruyarak teslim edeceğimize söz veriyoruz. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun."