Title of a News Article

Tiyatro ekibinden büyük başarı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Ekibi, 2015 - 2016 sezonunda göstermiş olduğu başarılı performansından dolayı Güneydoğu birincisi ve Türkiye üçüncüsü oldu. Ekibi makamında ağırlayan Başkan Nihat Çiftçi, sanatçıları tebrik etti.

Sosyal Belediyecilik hizmetleri kapsamında kültürel ve sanatsal hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Ekibi, yetişkinlere yönelik hazırladığı 'Hayatlı Evin Hayaleti', '9 Canlı ve Töre' oyunları ile 46 kez gösterime çıkarken toplamda 18 bin 400 tiyatro severi aynı çatı altında buluşturdu. Uzman Pedegog'lar gözetiminde çocuklar için geliştirilen 'Keloğlan Uzaylara Karşı', 'Canlanan Masallar' ve 'Masal Masal İçinde' oyunları ile 12 bin 800 çocuğun eğlenerek sanatsal ve kültürel gelişimlerini zevkli bir şekilde tamamlamalarını sağladı.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "TİYATRO BİR ŞEHRİN CAN DAMARIDIR"

Tiyatro ekibini makamında ağırlayarak, ekibin çocuklara ve yetişkinlere yönelik güzel oyunlar sunduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, 2015-2016 sezonunda binlerce vatandaşın güzel bir aktivite gerçekleştirdiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Tiyatro ekibinin güzel gösteriyle sezonu başarılı bir şekilde kapattığını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "İzleyici sayısı ve oyunları ile bölge birincisi ve Türkiye üçüncüsü olduk. Yerel anlamla bir ekip çalışmasıyla çok önemli ve büyük bir başarı elde ettik. Ekibimiz Şanlıurfa'nın kurtuluş müzikalinde de Başbakanımız ve Bakanlar Kurulu üyelerine de küçük bir gösteride bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak bir ekip ruhu içinde tüm desteklerimizi veriyoruz. Ekibimizi ileriye taşıma noktasında yeni hedefler belirleyeceğiz. Tiyatro bir şehrin can damarıdır. Tiyatro; Kente mutluluk, bilinç ve eğitim katar. Elde edilen başarıdan dolayı tüm arkadaşlarımızı kutluyor ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195