Title of a News Article

URBİTT'ten engellilere bisiklet turu...

URBİTT'ten engellilere bisiklet turu...
banner206

Urfa Bisiklet Topluluğu(URBİT) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bisiklet turu düzenleyerek onların sorunlarına dikkat çektiler.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, ülkelerde farklı şekillerde kutlanırken, Türkiye ve Şanlıurfa’da da kurum ve kuruluşlar tarafından kutlandı.

Şanlıurfa’da bulunan URBİT’de (Urfa Bisiklet Topluluğu) bisikletlerine binerek şehirde tur attı. Gerçekleşen turda engellilere dikkat çekmek isteyen grup, her zaman engelli bireylerin yanlarına olacaklarını söylediler.

Urfa Bisiklet Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan şöyle konuştu; ‘’Bugün burada 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekebilmek adına bisiklet turumuzu gerçekleştireceğiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlanacak veya bayram yapılacak bir gün değil, karşılaşılan sorunların gündeme getirileceği ve bunların çözümü için yapılabileceklerin ele alınacağı bir tarihtir. Günümüzde artık engellilik görmemek, duymamak, yürüyememek ya da başka bir fonksiyon kaybı değildir. Birçok yerde duyduğumuz gibi, “Engel bedende değil düşüncelerdedir “kendi yapabileceklerimizin ve gücümüzün farkında olduğumuz bir geleceğe umutla bakabildiğimiz bir gün olsun. Ayrıca bu etkinliğe destek veren Urfa bisiklet topluluğu üyelerine Şanlı Görme Engelli Derneğine ve İbni Sina Derneği Şanlıurfa temsilciliğine çok teşekkür ederim’’ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195