Title of a News Article

Urfa Barosu'ndan tepki...

Urfa Barosu'ndan tepki...
banner206

Şanlıurfa Barosu, TÜBİTAK birincilik ödülü sahibi üniversiteli F. B.’nin oda arkadaşlarının saldırısına uğramasına tepki gösterdi.

Koç Üniversitesi'nde burslu okuyan öğrenci, Alevi olduğu için, odasında kalan diğer iki öğrencinin sistematik saldırısına uğradı. Okul tarafından mağdur öğrenci de uzaklaştırma aldı. Büyük yankı uyandıran   bu olaya Şanlıurfa Barosu sessiz kalmadı. Şanlıurfa Barosu’ndan yapılan açıklamada,

Koç Üniversitesi öğrenci yurdunda Kürt ve Alevi bir öğrencinin ırkçı saldırıya maruz bırakıldığı soruşturma kapsamında, faillerin serbest bırakıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“İktidar partisi ve muhalefetin söylemleri sonucunda gelişen toplumsal reflekslerle; ötekileştirme, kutuplaştırma, yok sayma, kendinden görmeme gibi nedenlerle kişiler etnik, bölgesel ve inançsal farkları nedeniyle ırkçı saldırılara maruz bırakılmaktalar.

Alevileri ve Kürtleri her fırsatta  toplumun diğer kesimleri karşısında açık hedef haline getiren söylem ve tutumlar kin ve nefret duygularının, yeniden üretilmeye çalışıldığını göstermektedir.

Demokrasi ve insan hakları kapsamında kişilere ve gruplara ırk, inanç, ve benzeri farklılıklar nedeniyle yöneltilen toplumsal önyargılardan beslenen nefret ve ayrımcılık suçu içeren saldırılara  karşı yasal düzenlemelerin oluşturulması gerekmekte ve bu suçların failleri en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Şanlıurfa Barosu olarak ;yaşanan bu saldırıyı şiddetle kınadığımızı ve  hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195