Şanlıurfa Şehit Yakınları ve Gazi Derneği Başkanı sayın Bekir Kılcı, kentte 18-25 yaş arasındaki gençlerin aşı oranının artması için kampanya başlatacaklarını dile getirdi.

Şanlıurfa Şehit Yakınları ve Gazi Derneği Başkanı sayın Bekir Kılcı, yapılan çağrılar, alınan tedbirler ve sağlık personelinin çalışmaları sonucu Şanlıurfa’da aşılanma sayısının arttığını söyledi.

Kılcı, 18-25 yaş aralığındaki gençlerin koronavirüs salgınını önlemeye yönelik başlatılan aşı çalışmalarına dahil olmalarını teşvik etmek amacıyla, Şehit Yakınları ve Gazi Derneğince başlatılan aşı kampanyasının detaylarını da açıkladı.

Şanlıurfa’da 18-25 yaş arasında 500 bin, 25-35 yaş arasında ise 250 bin kadar nüfusun bulunduğunu belirten Kılcı, bu yaş aralığındaki genç nüfusun gereksiz şekilde aşı olmaktan çekindiğini öne sürdü.

KAMPANYA BAŞLAYACAK

18-25 yaş aralığındaki gençlerin aşı olmasını teşvik etmek amacıyla bir kampanya başlattıklarını açıklayan Kılcı, “17 Ağustos 2021 günü yapılacak aşı kampanyasına tüm kurum amirleri basın mensupları ve Şanlıurfa halkı davetlidir” ifadelerini kullandı.

İş insanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşları da kampanyaya destek vermeye çağıran Kılcı, “Bugün, günlük en yüksek aşılama sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Aynı performansı devam ettirerek kayıpları azaltabilir, toplumsal bağışıklığı sağlayabiliriz” dedi