Title of a News Article

Urfa İl Müdürlüğü uyardı!

.

Urfa İl Müdürlüğü uyardı!
banner206

 Şanlıurfa Bilim, Sanayi e Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene yönetmeliği gereğince kurumların mağdur duruma düşmemesi için 29 Şubat 2016 tarihine kadar beyannamelerini vermeleri gerektiği belirtildi. Ayrıca açıklamada, damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletini kullanan kişiye de 1.767.00 TL. idari para cezası verildiği belirtildi.

Şanlıurfa Bilim, Sanayi e Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada açıklamada,

ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayeneleri için beyanda bulunmanın son gününün 29 Şubat 2016 tarihi olduğunu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi;

“Ölçü ve ölçü aletleri 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği periyodik olarak muayeneye tabi tutulurlar. Bu muayene sonunda, uygun olduğu tespit edilen ölçü ve ölçü aletleri yetkililer tarafından, yetkisiz kişilerce müdahale edilemeyecek şekilde damgalanır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, periyodik muayene müracaatlarının her yıl Ocak ayı başından Şubat ayının son gününe kadar, ölçü ve ölçü aletlerinin cins ve özelliklerine göre hangi mercilerce yapılacağım, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu kanalıyla Radyo ve Televizyondan hükümet bildirisi olarak belli aralıklarla ilan eder.

Periyodik muayeneler için başvuru makamına müracaat dilekçesi ile başvurulur. Bu dilekçede ölçü ve ölçü aletinin cinsi, markası, numarası, kapasite vs. gibi bilgiler bulunur

Periyodik muayene zamanım geçiren ilgililerin müracaatı halinde veya bu tarihten sonra ölçü ve ayar teşkilatı veya Belediye Ölçü ve Ayar Memurlarınca yapılacak ani muayene sırasında, müracaat etmedikleri tespit edilen ölçü ve ölçü aletleri sahip veya ilgilileri hakkında Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun 15 inci maddesinin (c) bendi uyarınca cezai işlem yapılır.

3516 Sayılı ölçüler ve ayar kanunun 15.md. c fıkrası:

Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletini kullanan kişiye 1.767.00 tl. idari para cezası verilir. Ayrıca bu ölçü aletlerine el konularak kamuya geçirilmesine karar verilir.”

 

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195