Title of a News Article

Urfa, 'Şanlı' ünvanının yıl dönümünü kutluyor

.

Urfa, 'Şanlı' ünvanının yıl dönümünü kutluyor
banner206
 Şanlıurfa’ya Kurtuluş Savaşında gösterdiği kahramanca mücadeleden dolayı 22 Haziran 1984 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Şanlı’ unvanının verilişinin 32. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Şehitlik Anıtına Çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Vali Vekili Uğur Sezer, Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan ve bir çok kamu kurum ve kuruluş müdürü katıldı. 

Günün anlam ve önemine binaen okunan şiirler ve  Urfa'ya ''Şanlı'' unvanının verilmesi hakkındaki kanun ve gerekçesinin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kutlama telgrafları okundu.
 Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar,"Millet Tarifi ne olursa olsun birlikte ağlayan ve gülen insanlar topluluğudur. Milletlerin tarihinden milli menfaatleri şahsi menfaatlerinin üzerine geçtiği zaman bu millet kahraman olarak yaad edilerek gelecek nesillere örnek gösterilmesi gerekmektedir. Bu gün burada 96. yıl önce önce yazılmış bir destanın 32 yıl önce tescil edilmiş Şanlı ünvanın gurur ve onurunu yaşıyoruz. Geçmiş yıllardan bu yana gözü hiç bir zaman bu ülkeden ayrılmayan işgalcilere karşılık; Türkmeni, Kürdü, Arap'ı, şehirlisi ve köylüsüyle büyük bir kahramanlık örneği göstererek düşmanın kovuluşunu tescillediğimiz gururlu ve onurlu bir günü yaşıyoruz. Bu memleket bugün, yarın ve gelecekte de aynı şekilde davranacaktır" şeklinde konuştu.

 

Ayrıca Kurtuluş Savaşı’nda işgale karşı gösterdikleri kahramanlıkları dolayısıyla Urfa’ya TBMM tarafından 12 Haziran 1984 tarihinde ”Şanlı” unvanı verilmesi teklifi kabul edilmiş, 22 Haziran 1984 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ”3020 sayılı Kanun” ile Urfa ilinin adı ”Şanlıurfa” olarak değiştirilmiştir.

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142