Title of a News Article

Urfalı fırıncıların yemek çilesi

Urfalı fırıncıların yemek çilesi
banner206

Şanlıurfa’da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün vatandaşın getirdiği yüzlerce tava ve tepsi yemeği sıcakla boğuşarak pişirmek zorunda kalan fırıncılar, kimsenin kendilerini anlamamasından yakındı.

Pişirilmeyi bekleyen yemeklerin bulunduğu tepsi ve tavalar fırınlara sığmaz oldu. Hatta tepsiler için özel bekleme alanları bile yapıldı. Tava ve tepsilerini getiren vatandaşlar, burada sıraya koyuyor. Sırası geldiğinde pişirilen yemekler ise boş olan yerlere konularak sahibinin gelip alması bekleniyor.

 

"ARTIK DAYANAMIYORUZ"

Yaklaşık 30 yıldır fırıncı olduğunu söyleyen Mustafa Karaatlı, her gün yüzlerce tava ve tepsi yemek pişirmekten bıktıklarını ifade etti. Ramazanda özelikle evlerde yemek yapılması gerekirken evde hiç kimsenin yemek yapmadığını söyleyen Mustafa Karaatlı, “Artık olacak gibi değil. Bir evden 3 ya da 4 tepsi yemeği geliyor, dayanamıyoruz. Halkımızı bu konuda duyarlı olamaya davet ediyoruz” dedi.

 

BİR LOKANTADAN DAHA FAZLA ÇEŞİT VAR

Şanlıurfa’daki herhangi bir mahalle fırınında lüks lokantalardan daha fazla çeşit yemek pişiriliyor. Vatandaşlar tarafından getirilen yemekler arasında Şanlıurfa’ya has tepsi kebaplarının yanı sıra yüzlerce çeşit yemek bulunuyor.

 

HER FIRINDA GÜNDE 300 ÇEŞİT YEMEK PİŞİRİLİYOR

Çocukluğundan beri bunu yaşadığını belirten Mustafa Karaatlı, “Halkımızı fırına tepsi yemeği getirmeleri konusunda biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Aşırı derecede tepsi geliyor. Biraz bizi de düşünmeleri lazım. Ocakta çalışan arkadaşımız da oruç tutuyor. Hepimiz oruç tutuyoruz, elhamdülillah. Şimdi durum böyle olunca, bu kadar tepsi yemeğini pişirmek aşırı derecede zor oluyor. Hiç kimse evde yemek yapmıyor. Bütün milletimiz tutturmuş bir fırındır. Gönderiyor tepsilerini fırına. Halkımızı bu konuda biraz duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bir tane değil, iki tane değil, ortalama günde 250 ile 300 tepsi ve tava yemeği fırında pişiriyoruz. Hiç kimse evde bir yemek yapmıyor. Bir evden 3 ya da 4 tepsi geliyor. Bu durum nasıl olacak. Kimse fırıncıyı düşünmüyor. İnsanlarımızı tepsi yemeği konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu. Bir başka fırın ustası Mehmet Doğan ise her çeşit yemeği fırında pişirdiklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195