Title of a News Article

Vali Küçük, yaralı sayısını Urfastar’a açıkladı

 Vali Küçük, yaralı sayısını Urfastar’a açıkladı
banner206

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar devam ederken, Vali Küçük,son durumu Urfastar Gazetesine değerlendirdi.

Şanlıurfa  Valisi İzzetin Küçük, Kobani’de yaşanan iç savaştan dolayı  yaralanan  Kobanili askerlerin tedavilerinin devam ettiğini ve yaralı sayısının 570 olduğunu söyledi.

Suriye’nin Halep Kentine bağlı Kobani ilçesinde yaklaşık bir aydır devam eden ve özellikle son bir haftada dahada şiddetlenen İŞİD ile Kürt grupları arasında ki savaşın bilançosu giderek ağırlaşıyor. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin hemen yanı başında devam eden iç savaşta en çok etkilenen il ise kuşkusuz Şanlıurfa oluyor. İŞİD terör örgütün saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınan  Kobanilerin ihtiyaçları  Devlet ve bazı STK ile Suruç halkının destekleri ile devam ediyor.

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalarda  yaralı ve ölü sayısında artış yaşanıyor. Şanlıurfa Valisi Küçük: - "Şu ana kadar Kobani'den gelen yaralı sayısı 570 olduğunu söyledi. Dün Urfastar Gazetesinin bu konu ile ilgili sorularını yanıtlayan Vali İzzetin Küçük, Kobani’de devam  eden savaştan dolayı  Şanlıurfa’da ki tüm sağlık birimlerinin 24 saat esasına göre alarmda olduğunu söyledi.  Şanlıurfa’ya ve Suruç ilçesine getirilen tüm yaralıların tedavi edildiğini ifade eden  Vali Küçük, yararlıların  büyük çoğunluğu  mermi yarası. Bunları derhal hastanelere sevk ediyor ve gerekli tedavileri yapıyoruz’dedi.

Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, Kobani'den gelen yaralı sayısının 570’e yükseldiğini, ve ölü sayısında da artış olduğunu söyledi. Yaklaşık bir aydır  Kobanide devam eden iç savaştan dolayı sürekli Suruç ilçesinde bulunan Vali Küçük,  dün sınır hattında incelemelerde bulunan   burada ki askeri birlikleri ziyaret etti.  Sınır hattında  yaşanan gelişmeler hakkında   ilgililerden  bilgi aldı. Ziyaretin ardından Urfastar Gazetesine açıklama yapan Küçük,  Devletin  Kobani'den gelen herkesi kabul ettiğini söyledi. Vali Küçük,’ Kobaniden gelen  bu misafirler için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini  herkes bilmelidir.Şu an için Kobani'den gelen sivil vatandaş yok. Sürekli yaralılar geliyor. Onları da Suruç Devlet Hastanesi'nde veya durumu ağırsa Şanlıurfa'ya naklederek tedavisini sağlıyoruz. Şu ana kadar Kobani'den gelen yaralı sayısı 570. Bunların yüzde 90'ı mermi yarası. Bunları derhal hastanelere sevk ediyor ve gerekli tedavileri yapıyoruz. Bu rakam az değil. Ama büyük bir gayretle gerekli işlemlerini yapıyoruz. Hastanelerimizde her türlü önlemi almış bulunmaktayız’dedi.

Öte yandan Vali İzzetin Küçük, bir süre önce Kobani bahanesi ile eylem yapan bazı grupların saldırısına maruz kalan esnafı en kısa sürede ziyaret etmesi bekleniliyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195