Title of a News Article

Vali Küçük’ü duygulandıran Başkan..

Son kararname ile Bursa Valisi olarak atanan İzzettin Küçük’ün adı Urfa'da ölümsüzleşti.  Vali Küçük’ün adı Gençlik merkezine verildi. 

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin her mahalleye gençlik merkezi sözü yerine getirilmeye devam ediliyor. Kültür Müdürlüğü tarafından Vali İzzettin Küçük ismini taşıyan gençlik merkezi vatandaşların hizmetine sunuldu.

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her mahalleye bir gençlik merkezi yapım çalışmaları kapsamında Topdağı Mahallesine Vali İzzettin Küçük ismini taşıyan gençlik merkezi görkemli bir törenle hizmete açıldı. Toplamda 5 kattan oluşan içerisinde 200 metrekare spor salonu, duş, soyunma odaları, kütüphane, bilgisayar salonu, geleneksel el sanatları, resim, drama, toplantı salonu, oyun salonu, rehberlik servisi.

Toplam 9 derslikten oluşan TEOG, YGS hazırlık kursları, konservatuar, ritim, bağlama, gitar, ney, müzik odaları bulunduran gençlik merkezi görkemli bir açılışla hizmete sunuldu. Eyyübiye Belediyesi tarafından Topdağı Mahallesine yapılan Gençlik Merkezine son valiler kararnamesi ile Bursa’ya tayini çıkan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ismi verildi. Kendisine sürpriz yapılan Vali İzzettin Küçük kendi ismini tabelada görünce duygulu anlar yaşadı.

Gençlik Merkezi açılışına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri,  Belediye Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarları’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurdele kesimi sonrası hizmete giren gençlik merkezini gezen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ebru sanatına merak sarınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Protokol üyeleri devasa merkezi gezerken bir yandan ilgililerden merkez hakkında bilgi alırken diğer yandan oyun salonlarında vakit geçirdiler.

Langırt masasında karşı karşıya gelen Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin takımı ile Vali İzzetin Küçük ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin oluşturduğu takımın mini müsabakasında gülen taraf olmadı. Spor salonunda sporcularla ilgilenen ve sporcuların gösterilerine eşlik eden protokol üyeleri daha sonra sporcularla toplu fotoğraf çektirdi.

Açılış konuşmalarını yapan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve ekibini hizmetlerinden dolayı kutladı. Gençlik merkezine ismi verilen Vali İzzetin küçük ise Eyyübiye Belediyesi’nin bu kadar kısa süre içinde tefrişatını yaparak hizmete sunulan gençlik merkezinin, toplumuna milletine ve milli ve manevi değerlere bağlı gençler yetişmesine vesile olmasını dilediğini belirtti.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise konuşmasında şunları söyledi; “Tabi gençlik derken karşı karşıya bulunduğumuz sıkıntılar var. Sayın valimiz ve değerli yöneticilerimizin de çok üzerinde durdukları hususlar var bizimde defalarca ifade ettiğimiz hususlar var. Bu hususlardan birincisi terör konusudur. Eğer biz gençlere sahip çıkmazsak, biz eğer gençleri iyi bir şekilde yetiştirmezsek gençler, bir taraftan illegal örgütlere bulaşırken bir taraftan da madde bağımlısı gençlerin de sayısı artacaktır. Biz eğer yöneticiler olarak yerel yöneticiler olarak şehirleri imar ederken eğer gençleri inşa etmezsek inşa edilmeyen gençlik imar edilen gençliği tarumar edecektir. Gençlik Merkezlerimizde özellikle eğitime neden ihtiyaç duyuyoruz, eğitime erişim noktasında sıkıntılar var, kişisel gelişim ve mesleki yetersizlikler var, spor konusunda yetenekli gençlerimiz var fakat bu faaliyetlerini yürütecek alanlar yok bu nedenle gençlik merkezlerine ihtiyaç duyuyoruz.

Bu kapsamda 5 tane spor salonum faal durumdadır. Onikiler mahallemizde açtığımız 3 katlı Gençlik Merkezimize 750 kayıt yapmış bulunmaktayız. Dolayısıyla bu ciddi ihtiyacı göz önünde bulundurarak her mahallemize bir gençlik merkezi yapmaya çalışıyoruz. Bu merkezlerimizde öğrencilere yönelik TEOG, YGS, LYS dersleri verilmektedir. Gençlik merkezlerimizde derslerin yanı sıra meslek alanında da merkezlerime kurmuş olduğumuz sanat atölyeleriyle öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeye çalışıyoruz. Gençlik merkezlerinin yanı sıra 17 dalda kültür kurslarımız devam etmektedir. Açılışını gerçekleştireceğimiz gençlik merkezinin kiralanmasını sayın valimiz üstlendi biz ise gençlik merkezinin tadilat ve tefrişatını biz üstlendik. Bu gençlik merkezimiz bodrum kat olmak üzere 4 katlı bir yapıdır. Merkezde kütüphane ve bilgisayar salonları, geleneksel el sanatları, resim, darama, toplantı salonları,20 derslik,  rehberlik servisi, bay ve bayan mescidi,  TEOG, YGS, LYS ve yetenek kursları da verilecektir. Ayrıca müftülüğe tahsis edeceğimiz bir yerde milli ve manevi değerlere haiz bir gençlik konuşması için elimizden geleni yapmış olacağız. Eğer biz milli ve manevi değerlerimizi gençlerimize iyi bir şekilde anlatıp gerekli alanları oluşturursak gelecek konusunda sıkıntıları en aza indirmiş oluruz.”

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2016, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195