Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 1982 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Kenan evren tarafından Ceylanpınar’a yerleştirilen ve  Özbek Mahallesi'nde yaşayan Özbek vatandaşlarını ziyaret ederek  bir araya geldi. 

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte temaslarını sürdürüyor. Bu kapsamda bir dizi programlara katılmak üzere Suriye sınırında bulunan Ceylanpınar ilçesinin ziyaret etti. Güne Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı yaparak başlayan Vali Şildak, daha sonra Sivil Toplum Kuruluşu ve temsilcileri ile bir araya gelerek ilçenin öncelikli ihtiyaçları konusunda değerlendirmede bulundu. Daha sonra Özbek Mahallesi'nde yaşayan Özbek Vatandaşlarla buluştu.

VALİ ŞILDAK, ÖZBEK MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ 

Bilgi İşlem Daire Başkanlığına Gürdal Atandı Bilgi İşlem Daire Başkanlığına Gürdal Atandı

Ayrıca Vali Şıldak, Ceylanpınar ziyaretleri kapsamında Rusya’nın Afganistan’ı işgal etmesi nedeniyle 1982 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından Pakistan üzerinden Türkiye’ye getirilen ve Ceylanpınar’da Özbek Mahallesi'nde yaşayan Özbek'leri de ziyaret etti. 

Başta 4 yıl Diyarbakır’da yaşayan ve sayıları yaklaşık 500 olan Özbekler, daha sonra Şanlıurfa’nın Suriye sınırında yer alan Ceylanpınar ilçesine getirildi. Burada ev ve arazi verilen Özbeklerin nüfusu 42 yıl içerisinde 4 bini aştı.