Title of a News Article

Viranşehir'de düğmeye basıldı!

Viranşehir'de düğmeye basıldı!
banner206

Viranşehir Belediyesi, Şanlıurfa’nın 2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Kenti ilan edilmesinin ardından Hz. Elyesa, Rahime Hatun ve Sabır Peygamberi Hz. Eyyub’un türbelerinin yer aldığı Viranşehir’e daha çok ziyaretçi çekebilmek için çalışmalara başladı.
Geçtiğimiz yıl Azerbaycan Cumhuriyeti Bakü şehrinde gerçekleştirilen İslam Konferansı Turizm Bakanları 11. Oturumu’nda Şanlıurfa "2023 yılı İslam İş birliği Teşkilatı Turizm Kenti" ilan edildi. 57 İslam ülkesinin üye olduğu İslam İş birliği Teşkilatı'nın (İİT) Şanlıurfa kararının ardından dünyanın dört bir yanından Viranşehir’e ziyaretçi çekmek isteyen Viranşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi,
Viranşehir Kaymakamlığı iş birliğiyle çalışma başlattı. 
Hz. Elyesa, Rahime Hatun ve sabır peygamberi Hz. Eyyub’un türbelerinin yer aldığı bölgede yürütülen proje kapsamında, yeni kurulacak Eyyüp Nebi Vakfı aracılığıyla yönetilecek. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan başkanlığında Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel ve Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci’nin katılımıyla yürütülen proje hakkında toplantı düzenlendi. Şanlıurfa Valiliği Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda, ‘Sabır Şehri Viranşehir’de yürütülecek çalışmalar konuşuldu. 
Şanlıurfa Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan paylaşımda, “Hz. Elyesa, Rahime Hatun ve sabır peygamberi Hz. Eyyub’un türbelerinin yer aldığı bölgede yürütülen projeyi, kuracağımız ortak bir vakıf aracılığıyla yönetmeyi hedefleyen  Vakıf kuruluş toplantımızı paydaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Bu şehirde güzel olan her şeyi el birliğiyle yaptık; öyle de yapacağız. Vakfımız ve projemiz Şanlıurfa’mıza hayırlar getirsin!” ifadelerine yer verildi. 

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, 2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Kenti’nin Şanlıurfa olarak belirlenmesinin kent turizmi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. 2023 yılına girilmesi münasebetiyle Viranşehir Belediyesi olarak turizme yönelik hamleler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ekinci, bu kapsamda Hz. Elyesa, Rahime Hatun ve Sabır Peygamberi Hz. Eyyub’un türbelerinin yer aldığı bölgede yürütülecek çalışmalarla ilgili vakıf kurulması kararı aldıklarını ve alınan kararın hayırlara vesile olmasını diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195