Title of a News Article

Yıldız ailesinden flaş çağrı

Yıldız ailesinden flaş çağrı
banner206

Yıldız Ailesi Türk Bayrağı Asılsın Barış Olsun.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisi esnasında çıkan ve 4 kişinin öldüğü silahlı kavgaya ilişkin Malatya 3. Ağır ceza mahkemesinde 7. Kez görülen Davada. Barış söylemleri mahkemedeki duruşmaya damga vurdu.

Duruşmada ilk olarak Şenyaşar ailesinin avukatları Bu husumet bitsin barış olsun ve bu yaşanan elim olay artık sulh olsun temennisinde bulundu.

Ak parti Şanlıurfa milletvekili Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın Abisi Celal Yıldız, Şenyaşar ailesinin avukatının barış söylemine karşı Mahkemede söz alarak şu ifadeleri kullandı: Barış Dünyanın güzel en şeyi. Biz her zaman barıştan yanayız. Kim barışı istemezki. Barışın olduğu yerde ahenk olur, birlik olur, huzur olur, sevgi olur, bahtiyarlık ve ortak paydada buluşma olur. Biz bu insani değerlerin hepsinin yanında ve destekçisiyiz. Burada Hdp Milletvekilleride var ve her platformda barış söylemlerinde bulunuyorlar. Ancak ben Şenyaşar ailesinin bu yaşanan elim olayın sadece iki aile arasında olmuştur. Bu yaşanan elim olayın PKK terör örgütü ile hiç bir şekilde organik bir bağımız yoktur desinler. Buradan barışarak kol kola çıkalım.”dedi 

Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın babası Osman Yıldız’da Duruşmada söz alarak şöyle konuştu: Avukat bey barış olsun bu elim olay artık sulh olsun diyor. Evet bende barışın olmasından yanayım. Fakat ben her zaman Devletimin yanında oldum. Bu yaşanan olaylarada benim 7 oğlum vuruldu. Bildiğiniz üzere biri vefat etti diğer 6 oğlum ağır yaralandı ve 3 oğlumda sakat kaldı. Bu yaşanan ölümler ve olaylar hepsi bir tarafa Şenyaşar ailesi evlerine Türk bayrağı assınlar ben hepsini affedebilirim bununla birlikte barış ve sulhtan yana olurum. İfadelerin kullandı.

Ne olmuştu.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran'da Ak Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın esnaf ziyareti sırasında Şenyaşar ailesine ait dükkanda silahlı kavga çıktı. Kavgada Hacı Esvet, Adil ve Celal Şenyaşar ile milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi. Fadıl Şenyaşar kavganın hemen ardından tutuklanırken sanık Enver Yıldız ise 18 Eylül 2019 tarihinde Şanlıurfa Adliyesine teslim olduktan sonra tutuklananmıştı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde Ak Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisi esnasında Yıldız'ın yakınları ile bir esnaf arasında çıkan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavgaya ilişkin Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada karar çıktı.

Davanın bugün görülen 7'nci duruşmasında Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay hapis, milletvekilinin ağabeyi Enver Yıldız'a ise 18 yıl hapis cezası verildi. Tutuklu sanıklar Fadıl Şenyaşar ile Enver Yıldız tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılırken Şenyaşar ile Yıldız ailelerinin avukatları duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Fadıl Şenyaşar hakkında Mehmet Şah Yıldız’ı öldürme, Abdurrahman, Mustafa, Nihat, Süleyman ve Kenan Yıldız’ı öldürmeye teşebbüs, Engin Şimşek ve Ahmet Çetin’i yaralamak ve tabanca taşımaktan toplam 37 yıl 9 ay hapis cezası verirken, diğer tutuklu sanık Enver Yıldız hakkında ise müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme, suçun “ağır tahrik altında işlediği” gerekçesiyle verilen cezayı 18 yıl hapse indirdi.

9 SANIĞA HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme heyeti, davanın tutuksuz sanıklarından Ferit Şenyaşar’a ceza verilmesine yer olmadığına karar verirken, dosyanın diğer sanıkları Süleyman Yıldız’a 4 yıl 3 ay 22 gün, Abdurrahman Yıldız 11 ay 23 gün, Kenan Yıldız 4 yıl 8 ay 18 gün, Mustafa Yıldız’a 1 yıl 1 ay 14 gün, Mehmet Yıldız’a 6 ay 22 gün, Nihat Yıldız’a 1 yıl 11 ay 18 gün, Halil İbrahim Şimşek’e 3 yıl 9 ay, Mehmet Şimşek’e 2 yıl 6 ay 10 gün, Mehmet Yıldız’a 2 yıl 6 ay 10 gün hapis cezası verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2021, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195