Title of a News Article

Canbek, "Göbeklitepe için elimizden geleni yapacağız"

Canbek,  "Göbeklitepe için elimizden geleni yapacağız"
banner206
Şanlıurfalı Turizmci iş Adamı Ali Canbek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılı Göbeklitepe yılı olacağı müjdesini vermesinin ardından bir açıklama yaparak, bu konuda şehrimizi çok güzel bir yıl bekliyor mesajı verdi. 

12 bin yıllık geçmişe sahip olan Tarihi Göbeklitepe tapınağı, gün geçtikçe tüm dünyada adından fazlasıyla söz etmeye devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama da, 2019 yılı Şanlıurfa için Göbeklitepe yılı olacak müjdesi verildi. Bu müjde ile birlikte Şanlıurfa'da büyük bir sevinç yaşandı. 

 Turizmcilere büyük iş düşüyor...

Göbeklitepe'nin tanıtımına destek ve katkı sunma adına Urfalı turizmcilere büyük iş düşüyor. Yerli ve yabancı Turistlerin 2019 yılında Göbeklitepe akın etmesi gözlemlenirken, gelecek olan misafirlerin Urfaya gelişleri, konaklamaları ve ve tarihi şehri gezip görmeleri açısından turizm sektöründe büyük bir bekleyiş var. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Turizmci iş Adamı Ali Canbek, şunları söyledi;

"Göbeklitepe, Şanlıurfa'nın en büyük tarihi değerlerinden birisidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen günlerde açıklamış olduğu 2019 yılı Göbeklitepe yılı olacaktır sözleri, bizde büyük sevinç yarattı. Köklü geçmişe sahip bir şehrin temsilcileriyiz. Tarih açısında bir çok medeniyete ev sahipliği yapan kadim Şanlıurfa'nın geçtiğimiz yıllarda gün yüzüne çıkan dünyanın en eski tapınağı Olan Göbeklitepe'yi tanıtma anlamında elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. 2019 yılından beklentilerimiz yüksek, Göbeklitepe başta olmak üzere, tüm tarihi güzelliklerimizi tanıtma adına turizm sektörü olarak çalışmalarımızı gece gündüz sürdüreceğiz. 2019 yılını Göbeklitepe yılı ilan eden Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi iletiyorum."

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2019, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195