Title of a News Article

Türsab'ın bu haftaki gündemi Şanlıurfa oldu

Türsab'ın bu haftaki gündemi Şanlıurfa oldu
banner206

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, turizm toplantılarına pandem nedeniyle online gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Haftalık yapılan toplantıda Şanlıurfa turizmi konuşuldu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)'ın YouTube kanalından canlı olarak yayınlanan online toplantıda Şanlıurfa'yı turizmi girişimci iş kadını Türsab Yönetim Kurulu Üyesi Rahime Yaşar temsil etti. 

Zengin tarihi geçmişi ile A'dan Z'ye Şanlıurfa'nın konuşulduğu online toplantıda; Başta Göbeklitepe, Balıklıgöl, Harran, Halfeti ve diğer saymakla bitmeyen tarihi bölgeler ve alanlar konuşuldu.

Şanlıurfa'yı temsilen online toplantıda, Türsab Kültür Turizmi İhtisas Başkan Yardımcısı İlham Seyyale ve diğer Başkan Yardımcısı Özgür Ildır Öksüz vardı. Kadim şehir Şanlıurfa'nın konu aldığı bu haftaki yayın yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

2021'den umutlular...

Geçtiğimiz yıl bu vakitler insan hayatına kabus gibi giren Koronavirüsü turizmi de ciddi anlamda etkiledi. 2020 yılında turizm patlaması beklenirken, dünya bir anda tersine döndü. Ölümcül korona virüsü insan hayatına girdiği günden bu yana ölümler bitmek bilmedi. Bulaşıcı hastalık nedeniyle tüm dünya deyim yerindeyse eve hapsoldu. 

Turizmciler ise 2021 yılından büyük bekleyiş içerisinde. İnsanlar, Koronavirüsü bulunan aşılarla birlikte umutlu bir bekleyişte ve normal hayata dönmeyi dört gözle bekliyorlar. 

Turizmciler de, aynı durumda. Seyahat acenteler bir an önce normal hayata dönmeyi iple çekiyorlar. Turizmin önemli noktalarından birisi olan Şanlıurfa, hiç olmadığı kadar sessiz ve turiste muhtaç.

Türsab üyelerinin de konusu Şanlıurfa'nın pandemiden sonraki hedefi idi. 2019 yılında 1 milyondan fazla yerli ve yabancı turist ağırlayan Şanlıurfa'da, bu yıl hedef ikiye katlandı. 

Tarihi Şanlıurfa'da, kaybedilen bir yılın açığını bu yıl kapatmak istiyor. Bu nedenle hazır kıta halinde bekleyen turizm sektöründeki işletmeler, eski normale dönmeyi bekliyorlar. 

Virüs bittiği vakit, Şanlıurfa tam anlamıyla misafirlerini bekliyor. Tarihi ve kültürel yerler, eşsiz lezzetler, sıra gecesi, huzur ve maneviyat... 

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2021, 19:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195