Title of a News Article

Urfa'da Işılak heyecanı vardı...

HABER: OSMAN KAYA

Urfa'da Işılak heyecanı vardı...
banner206

Haliliye Belediye tarafından organize edilen 18 Mart Şehitlerini anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü kapsamında organize edilen   Siyer-i Nebi ödül töreni ve sanatçı Ugur Işılak konseri düzenlenen törenle gerçekleşti.

GAP Kapalı spor salonunda gerçekleşen törene Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna , Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan, Ahmet Fakıbaba, Kemalettin Yılmaztekin, BŞB Nihat Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eski İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Ak Parti Şanlıurfa eski gençlik kolları başkanı, İl Müftüsü İhsan Açık, Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye İlçe Başkanı Av. İsmail Demirtaş, şehit aileleri dernek Başkanı Mehmet Yavuz,  ve yaklaşık 2 Bin kişi katıldı. 

Kuran-ı Kerim tilaveti ve ardından Haliliye Belediyesine bağlı mehteran ekibinin konseri ile başlayan etkinlik protokol üyelerini  konuşmaları ile devam edecek. Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Güngör Azim Tuna, BŞB Nihat Çiftçi, Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Ahmet Fakıbaba, Halil Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz,  tarafından  ödüllerinin verilmesinin ardından Ugur Işılak konser verdi. 

BAŞKAN DEMİRKOL: ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATACAĞIZ 
Mehter konserinin ardından sahneye çıkan Başkan Fevzi Demirkol, Haliliye Belediyesi olarak Çanakkale konusunda yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Her yıl Çanakkale konulu yarışmalar düzenlediklerini ve bu yarışmalarda dereceye giren öğrencileri Çanakkale’ye götürdüklerini anlatan Başkan Demirkol, şunları söyledi:
“18 Mart şanlı bir tarihin dönüm noktası, şanlı tarihimizin nirengi noktası ve ecdadımızın kazanmış olduğu bir savaş değil, yazmış olduğu bir destandır. O bakımdan biz Haliliye Belediyesi olarak kurulduğumuz günden bu yana 2015, 2016 yılında yaptığımız ve 2017 yılında da gerçekleştirdiğimiz Çanakkale konulu bilgi yarışmaları düzenliyoruz. Bu bilgi yarışmamıza Şanlıurfa’nın 13 ilçesinden öğrencilerimiz katılıyor. Bu öğrencilerimizi daha sonrasında Çanakkale’ye götüreceğiz. Çanakkale bizim için, tarihimizin ve hiç bir millete nasip olmayacak bir destan ve zaferdir.”
Başkan Demirkol, konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdür vekili Abdulkerim Yavuz’a desteklerinden dolayı hediye takdiminde bulundu.



Ak Parti Müzikleri ve söz yazarı Sanatçı Ugur Işılak, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol' u tebrik etti. 



Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 13:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
merhaba
merhaba - 7 yıl Önce

ne heyacani kardeşim. salonda 100 kişi yoktu

SIRADAKİ HABER

banner195