Title of a News Article

Urfa'da Turizmciler sonbahara hazır...

Urfa'da Turizmciler sonbahara hazır...
banner206

Tarihin sıfır noktası Şanlıurfa'da, pandemi kurallarının gevşetilmesiyle turizmciler rahat bir nefes aldı. Geçen yılın açığını kapatmaya çalışan turizmciler, yaz sezonunu bitirip sonbahara hazır olduklarını söylediler.

Necip Özbek restoranın ev sahipliğinde bu akşam bir araya gelen turizmciler değerlendirme toplantısı yaptı. Şanlıurfa il Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Aykut hakan Kutluhan da toplantıya katılım sağladı.

Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban öncülüğünde yemekli ve sıra geceli gerçekleşen buluşmada Şanlıurfa'da, turizm adına nelerin yapılacağı, şehrin artıları ve eksileri konuşuldu.

Oda Başkanı Müslüm Çoban, iyi bir yaz sezonunu geride bıraktıklarını ve sonbahara hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. 

Dünyanın en eski yerleşim merkezi olan Şanlıurfa'da, turizmciler olarak kentin tanıtımını ve misafirlerini ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Çoban, memleketin fiziki temizliği konusunda belediyelere ve vatandaşlara daha temiz olunması konusunda çağrıda bulundu.

TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi Raya Turizm işletmecisi Kadın Girişimci Rahime Yaşar da bir açıklama yaparak, "yerel halkımızın turizm ekonomisinde daha fazla gelir elde etmesi için kendilerine büyük iş düşüyor. Biz tek başımıza bir damla oluruz ama şehirle birlikte koskocaman bir denize dönüşebiliriz. Bunu şehrimizin bizlere desteği çok önemli. Urfa'nın misafirperverliği zaten biliniyor. Bunu daha fazla onlara hissettirerek buradan göndermek temel amacımız. Turizm de çalışmalar ve eksiklikler hiç bir zaman bitmez. Yerel otoritelerin turizmi göz önünde bulundurarak çalışmalarını hızlandırmaları gerekiyor. Kale eteğinin turizme kazandırılması biz Turizmciler için çok önemli. 2 bin yıllık mozaikler kapalı kapılar ardında. Buradan belediye başkanımıza sesleniyoruz. Urfa'da kalış gün sayısı 1.7 dir. 2 nin üzerine çıkması için bu mozaiklerin biran önce alt yapısı yapılarak ziyarete açılması gerekmektedir. Kameralarla dışarıya görüntü verilebilir." Dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Hakan Kutluhan, “Bize çok iş düşüyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Onlar bizim öncülerimiz destekçilerimiz, biz de her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Sezonumuzun hayırlı olmasını diliyoruz. Otellerde de pandemi koşullarına göre denetimler yapılıyor, misafirlerimiz rahatlıkla gelebilirler” diyerek sözlerini noktaladı.

Yapılan açıklamaların ardından sıra ekibi eşliğinde yemek yenildi. Ev sahibi iş insanı Necip Özbek'e ise geceden dolayı teşekkür edildi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2021, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142