Title of a News Article

Urfalı Başkan yönetimde...

Urfalı Başkan yönetimde...
banner206
TGF, yeni dönemin startını Gebze’den verdi:
KARACA: ANADOLU BASINI CUMHURİYETİN GÜVENCESİDİR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TGF) Yönetim Kurulu, yeni çalışma dönemine Gebze’den start verdi. Genel Başkan Yılmaz Karaca, “Anadolu basını Cumhuriyetimizin kurulmasında ve bekasında ülkemizin en büyük güvencesidir” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu basınının Cumhuriyet tarihindeki önemine vurgu yaparak, her dönemde özellikle korunup kollanması gerektiğini ifade etti.
Geçtiğimiz hafta Başkent Ankara’da gerçekleştirdiği 9. Olağan Genel Kurulu sonrasında yenilenerek güçlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TGF) Yönetim Kurulu, 3 yıllık yeni çalışma dönemini, Gebzeli meslektaşlarıyla omuz omuza vererek başlattı.
Türkiye sanayisinin yaklaşık yüzde 20’lik potansiyelini taşıyan Kocaeli’nin Gebze ilçesinin etkin bir yerel basına sahip olduğunu belirten TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “Büyük bir camia olan TGF’deki yol arkadaşlarımızdan Gebzeli değerli meslektaşım Levent Altun’un TGF Yönetim Kurulu’nda, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sevgili Kardeşim Çetin Gürol’un da TGF Yüksek İstişare Kurulu’nda Kocaeli ve Gebze’yi temsil etmeleri son derece anlamlıdır. Her iki meslektaşımız, görev yaptıkları Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında, meslektaşları için Türkiye’ye örnek teşkil eden kıymette büyük hizmetlere imzalarını atmışlar ve hizmet çıtasını hayli yükseltmişlerdir. O nedenle bizler, misyonu, son tahlilde Anadolu basınına hizmet olan ‘Büyük TGF Davası’nın yeni hizmet dönemi startını, Kocaeli ve Gebze’den verme kararı aldık. TGF büyük bir ailedir ve bizler Gebzeli meslektaşlarımızla her zaman omuz omuza olduğumuzu, her daim de güçbirliği yapacağımızı buradan haykırmaktan son derece mutluyuz. Kocaeli ve Gebze sanayisi, ülkemiz için ne denli önemli ve olmazsa olmazımızsa; Anadolu basını da yaygın basın için o derece öneme sahiptir. Çok net ifade edeyim, Anadolu basını olmazsa Türk basını olmaz. Cumhuriyetimizin kuruluşunda üstlendiği kutsal işlevle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin adeta sigortası olan Anadolu basını, ağır aksak da olsa, gelişmekte olan demokrasimizin en önemli teminatıdır. O nedenle de her dönemde üzerine titrenmeli, korunup kollanmalıdır. İçinde bulunduğumuz dönemde bir anlamda sırat köprüsünden geçmekte olan Anadolu basını, başta kağıt, kalıp ve mürekkep olmak üzere pahalı hammadde girdabından mutlaka kurtarılmalı, istihdam sancısı çeken meslektaşlarımız, bir an evvel, evrensel standartlarda olmak kaydıyla, özlük hak ve hukuka kavuşturulmalıdır. Bütün bu nedenlerle, Sayın Cumhurbaşkanımızdan, ilgili bakanlıklar ile kurum ve kuruluşları harekete geçirmelerini bekliyor, yaygın ve yerel basın için hayati öneme sahip olan bu talimatlarını, kendilerinden hasseten talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
Bu arada TGF’nin Gebze toplantısında, Genel Kurulun hemen sonrasında yapılan Yönetim Kurulu görev dağılımı da açıklandı. Buna göre Genel Başkanlık görevine Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca yeniden getirilirken, Genel Başkanvekilliklerine Anadolu Spor Gazetecileri Derneği(ASGD) Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir seçildiler. TGF’de, genel başkan yardımcılıklarına da Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer,  Sakarya Gazeteciler  Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş ve Şanlıurfa GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kapaklı getirildi. Genel Sekreterlik görevini Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici üstlenirken, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Levent Altun da Genel Sekreter Yardımcılığına seçildi. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’ın yeniden Genel Sayman olduğu TGF’de, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, TGF Kadın Gazeteciler Komisyonu Başkanı, Parlamento Medya Mesuplari  Derneği Başkanı Hasan Özgür Özen de İnternet ve Sosyal Medya Komisyonu Başkanı oldu. Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi  Kenan Çimen ve Çanakkale 18 Mart Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İlker Ülker ise yeni dönemde TGF Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapacaklar. Öte yandan Gebze’deki toplantıda, TGF’nin 58. Başkanlar Konseyi Toplantısı’nın Kasım ayı içerisinde Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Zonguldak’ta yapılması kararlaştırıldı.
[24/10 12:37] Kem Kapak: TGF de görev dagilimi yapildi. GAP Gazeteciler Cemiyeti Baskani Kemal Kapakli TGF Genel Baskan Yardimciligina seçildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2018, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142