Title of a News Article

Şehitlerimiz Urfa'dan memleketlerine uğurlanacak

Şehitlerimiz Urfa'dan memleketlerine uğurlanacak
banner206

Suriye'nin Tel Abyad kentinde sınır duvarındaki menfeze yerleştirilen el yapımı bombanın uzaktan kumandayla infilak etmesi sonucu şehit düşen 3 askerimiz, pazar günü Şanlıurfa’dan memleketlerine uğurlanacak.

Akçakale’ye komşu olan Suriye’nin Tel Abyad kentine sınır bölgesindeki Gültepe Hudut Karakolu yakınlarında askeri aracın geçisi sırasında menfezde patlama meydana geldi. Teröristler tarafından daha önceden menfeze yerleştirilen EYP’nin büyük bir gürültüyle infilak etmesi Akçakale’de hissedildi.  Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri ile sağlık ekipleri sevk edildi. Enkaz çalışmalarının yapıldığı bölgede hasar gören askeri araçta bulunan 1 teğmen ve 1 sözleşmeli er ile 1 sözleşmeli onbaşı şehit oldu. Şehit askerler Türkiye’den geçen sağlık ekiplerince Akçakale Devlet Hastanesine getirildi. Sınır duvarının da hasar gördüğü patlamanın ardından, güvenlik güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi alarak, teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Hain saldırıda şehit düşen askerlerimizin kimlikleri belli oldu. Saldırı sonucu Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı P. Teğmen Murat Alyakut, Mersin nüfusuna kayıtlı P. Söz. Er. Ertuğrul Ulupınar ve P. Onb. Enes Koç şehit düştü. Şehitlerimizin cenazeleri, 9 Ocak Pazar günü saat 09.00’da GAP Havalimanı’nda yapılacak törenin ardından memleketlerine uğurlanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195