Title of a News Article

Şehitlerimiz memleketlerine uğurlandı

Şehitlerimiz memleketlerine uğurlandı
banner206

Suriye sınır hattında teröristlerce menfeze döşenen el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda şehit olan 3 askerin cenazesi, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Akçakale’nin karşısında bulunan ve Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Suriye'nin Tel Abyad kentinin, Türkiye sınırına yakın bir noktada askeri aracın geçişi sırasında menfezde patlama meydana geldi.

PKK/YPG'li teröristler tarafından daha önceden menfeze yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu sınır hattındaki güvenlik duvarın bir bölümünün yıkıldığı patlamada, askeri araçta bulunan Piyade Teğmen Murat Alyakut, Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar ve Onbaşı Enes Koç şehit oldu. Saldırının ardından PKK/YPG hedefleri, topçu birlikleri tarafından ateş altına alınarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Hain saldırıda şehit olan Teğmen Murat Alyakut, Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar ve Onbaşı Enes Koç’un cenazeleri, sabah saatlerinde Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak tören için GAP Havalimanı'na getirildi. Burada düzenlenen uğurlama törenine; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Gülender Açanal, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Siyasi parti başkanları, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, protokol üyeleri, güvenlik güçleri ile şehitlerin yakınları katıldı. Özgeçmişlerinin okunmasının ardından şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları, İl Müftüsü Ramazan Tolan'ın dua ettirmesinin ardından askerlerin omuzlarında uçağa taşındı.

Törenin ardından Teğmen Murat Alyakut'un cenazesi Kahramanmaraş, Piyade Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar'ın cenazesi Mersin, Onbaşı Enes Koç'un cenazesi ise İstanbul’a gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2022, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195