Title of a News Article

Kılıçdaroğlu, erken seçim için tarih verdi

Kılıçdaroğlu, erken seçim için tarih verdi
banner206

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2023'ün Haziran ayı yerine 2022'nin Eylül ayında yapılmasını beklediğini söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk ekranlarında yayınlanan Fatih Altaylı'nın sunuculuğunu yaptığı Teke Tek programına konuk oldu. Kılıçdaroğlu, son zamanlarda gündemin ilk sırasından düşmeyen erken seçim tartışmalarına ilişkin de konuştu.

2023 yılında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında da açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, 2022'nin Eylül ayında seçim beklediğini söyledi.

Açıklamalarının tamamında Kılıçdaroğlu, "Gerginlik, kavga üzerinden varlığını sürdürmek istemektedir. Devletin güçlerini kullanarak bunu yapmak istemektedir. Cesareti varsa televizyonda karşıma çıkar. Cesareti yok, bilgisi yok birikimi yok. İstersen promteri de getir. Vereceği çok hesap var. Asıl temel nokta orası. Erdoğan'a ne söyledim; mal varlığını araştırırım. Tek kelime bile etmedi. İktidardan gitmenin onun için ciddi maliyet doğuracağını biliyor. Devlet endişe ile yönetilmez. Önümüzdeki Eylül ayında seçim bekliyorum. Ekonomiyi götüremezler." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195