Merkezi Şanlıurfa'da bulunan Güneydoğu Anadolu Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın görev süresi 5 yıl daha uzatıldı. Müjdeli haberi AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Asuman Cevahir Yazmacı verdi.

1970’lerde Bölge’nin su ve toprak kaynaklarının geliştirilmesine dayalı bir program olarak ele alınan, Fırat-Dicle Havzası’nda sulama ve hidroelektrik enerji üretimine yönelik 22 baraj, 19 hidroelektrik santrali ile 1,8 milyon ha alanda sulama yatırımlarının yapımı planlanan GAP, 1989 yılında hazırlanan Master Plan ile tarım, sanayi, ulaştırma, eğitim, sağlık, kırsal ve kentsel altyapı yatırımlarını da içine alan bir bölgesel kalkınma projesine dönüştü. 

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep,  Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve Şırnak illerini bünyesinde barındıran GAP projesi 5 yıl daha uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı olan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 31.12.2028 yılına kadar faaliyet göstermeye devam edecek. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının görev süresi 31 Aralık 2028’e kadar uzatıldı. 

YAZMACI EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

28. Dönemde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olarak meclise giren isimlerden birisi olan Asuman Cevahir Yazmacı, GAP'ın uzatılmasına ilişkin yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını ileterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Şıldak STK ziyaretlerini sürdürüyor Vali Şıldak STK ziyaretlerini sürdürüyor

"Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı projelerinden olan GAP’ın daha uzun süre yürütülmesi Şanlıurfa ve GAP kapsamındaki diğer illerimizi daha ileri noktalara taşıyacak. Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan’a şükranlarımızı sunuyoruz, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."