Şanlıurfa'da, her yıl yaşanan sorunlardan birisi olan uçak sefer sayılarının düşürülmesi yine gündeme gelmişti. Siyasilerin girişimi sonuç verdi ve sefer sayıları yeniden arttırıldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Şanlıurfa GAP Havaalanına yapılan uçak sefer sayıları bir süre önce azaltılmıştı. 

Tepkilere neden olan bu durum karşısında girişimlerde bulunan Urfa milletvekilleri Faruk Pınarbaşı, Cevahir Asuman Yazmacı ve İbrahim Eyyüpoğlu, yetkililerle görüşerek sefer sayılarının artmasını istediler. 

Erdoğan'ın imzasıyla 9 büyükelçi atandı Erdoğan'ın imzasıyla 9 büyükelçi atandı

Baskılar sonucu uçak sefer sayıları yeniden arttırıldı ve haftalık 70 olan sefer sayısı 100'a çıkarıldı.

ANKARA SEFERLERİNİN ARTMASI İSTENİYOR

Şanlıurfa'dan Ankara'ya haftalık gidiş geliş sefer sayısı toplamda 20.. Gün bazlı hesaplanacak olunursa, 10 gidiş 10 geliş 5 günü kapsıyor. Bu rakamın bile az olduğunu dile getiren birçok kesim, seferlerin haftanın 7 günü olmasını istiyor.

AĞUSTOS AYINDA REKOR KIRILDI

Şanlıurfa GAP havaalanından İstanbul, Ankara ve İzmir'e düzenlenen seferler sonucu yolcu sayısında ciddi bir artış olduğu gözlemlendi. 2022 ağustos ayında toplam yolcu sayısı 402.599 iken bu yıl 2023 ağustos ayında ise bu rakam 607.686'a ulaştı. Rekor bir rakama ulaşılan GAP Havaalanıyla ilgili bu süreçten sonra bir daha sefer sayılarının kesinlikle düşürülmemesi ve aksine artması gerekiyor.

URFA'NIN HAFTALIK UÇUŞ GİDİŞ GELİŞ UÇUŞ SAYISI

Şanlıurfa GAP Havaalanından İstanbul, Ankara ve İzmir'e düzenlenen haftalık sefer sayıları ise söyle;

Şanlıurfa GAP-İstanbul 48 uçuş

Şanlıurfa GAP-Sabiha Gökçen 26 uçuş

Şanlıurfa GAP-Esenboğa 20 uçuş

Şanlıurfa GAP-izmir Adnan Menderes 6 uçuş 

Toplamda haftalık gidiş-geliş 100 sefer.