Title of a News Article

Diyanet Akademisi 2. Eğitim dönemi başladı

Diyanet Akademisi 2. Eğitim dönemi başladı
banner206

Diyanet Akademisi 2’nci Eğitim Dönemi önceki gün itibarıyla başladı. Dönem açılış programında tüm öğrencilere seslenen Vali Şıldak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın deneyimli insan gücüyle vatandaşın yanında yer almasının çok önemli olduğunu söyledi.

Vali Hasan Şıldak, Diyanet Akademisi 2’nci Dönem Eğitim Açılış Programına katıldı. Dini İhtisas Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen açılış programı ilk olarak Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tanıtım videosunun gösterimi ile başladı.

Ardından öğrencilere seslenen Vali Şıldak, burada yaptığı konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütün eğitim merkezlerini tek çatı altında bir araya getirmesinin önemli olduğunu ifade etti. Bu anlamda akademik başarının daha da verimli hale gelebileceğini vurgulayan Vali Şıldak, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın geniş kadrosunun daha en başından itibaren böyle merkezlerde yetiştirilerek sahada görev alması son derece memnuniyet verici. Bu anlamda yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını diliyorum. Çok önemli bir mesleğe adım atan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Din adamlarımıza; toplumumuzun, devletimizin ve milletimizin bütün unsurlarıyla çok ihtiyacı var. Bir kere tüm kurumların başarısı ve gücü insan sermayesine bağlıdır. Bunu kâğıt üzerinde bir şemayla oluşturabilir ve fiziki ortam bakımından sağlayabilirsiniz ancak insan gücü yani oradaki asıl aktörler bilgi, birikim ve akademik anlamda güçlü olmazsa gelişme var olamaz. Bu, bütün hizmet alanlarında böyledir. Bu yönden baktığımızda Diyanet İşleri Başkanlığımızın oluşturduğu bu modelle eğitim merkezlerini bir çatı altında toplaması ve akademik alanda attığı bu atılım takdire değerdir” dedi.

Programda birer konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Zeynel Abidin Akduman ve Şanlıurfa Dini İhtisas Merkezi Müdürü İdris Kalay da yeni eğitim yılının hayırlı olmasını diledi.

Program daha sonra Vali Şıldak’ın dersliklerde inceleme yapması ve eğitim çalışmaları ile ilgili bilgi alması ile tamamlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195