Title of a News Article

Bakan açıkladı! Urfa bildiğiniz gibi...

Bakan açıkladı! Urfa bildiğiniz gibi...
banner206

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır'da gerçekleştirdiği toplantı sonrası koronavirüs tedbirleri konusunda açıklamalarda bulunarak, “Hasta artışının olduğu iller arasında Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve Şırnak var” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır'da gerçekleştirdiği toplantı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Bugün Diyarbakır'daki incelemelerimizi tamamladık. Bölgedeki son durumu masaya yatırdık. Diyarbakır'ı merkez tutarak bölgedeki mevcut durumu detayları ile detaylandırdık.Bildiğiniz üzere bu hastalığı kesin tedavisi olmamakla birlikte erkenden başlanan tedavilerle en başarılı ülkelerden birisiyiz. Bu yüzden vefat sayısını az sayıda tutmayı başardık."

ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER İL İL DEĞERLENDİRİLDİ

"Yatak ve yoğun bakım doluluklarını her an izlemekteyiz. Türkiye genelinde sorunuz olmadı. Bazı illerimizde hasta akışı açısından sorunlar yaşadık. Alınması gereken tedbirleri il il değerlendirdik.

"5 İLDE VAKA ARTIŞI VAR"

Hasta artışının olduğu iller arasında Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve Şırnak var.

DİYARBAKIR'DA SON DURUM

Diyarbakır'da yoğun bakım yatak sayımız Mart ayında 370 idi. Bu süreçte 44 yoğun bakımı hizmete sunduk. 106 yatak ilavesiyle kapasitemizi 520'ye çıkarmış olacağız Yoğun bakım yüzde 66, solunum cihazı ise yüzde 17,5. Mardin'de 139'dan 42 yatak ilavesiyle 182 yatağa çıkarmış olacağız. Yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 81'dir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195