Title of a News Article

Binlerce taşı çıkardı

Binlerce taşı çıkardı
banner206

Şanlıurfa’da uzun süredir mide ve karın ağrısı şikayetleriyle gitmediği doktor kalmayan kişinin safra kesesinden binlerce taş çıktı.

Uzun yıllar mide ağrısı sebebiyle hastane hastane dolaşan 70 yaşındaki hasta, dermanını Metrolife Hastanesi'nde buldu.

Özel Metrolife Hastanesi Genel Cerrahi uzmanı Op.Dr. Turgay Yüksel’e muayene olan hastanın safra kesesinde taş olduğu ortaya çıktı. Tetkiklerden sonra ameliyata alınan hastanın safra kesesinden binlerce taş çıktı.

 

İlkdefa safra kesesinde o kadar taş gördüğünü ifade eden Özel Metrolife Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Turgay Yüksel, “hastamız bize uzun yıllardır devam eden mide ve karın ağrısı şikayetiyle başvurdu. Bu şikayetlerle çeşitli defalar doktora gitmiş, ama obez ve yaşlılığından dolayı operasyon riskleri göz önünde bulundurularak amilyata alınamamış. Yaptığımız ultrason ile safra kesesinin taş ile dolu olduğunu gördük. Ameliyatı laparoskopik yöntemiyle yani kapalı şekilde gerçekleştirdik. Ameliyattan sonra safra kesesini açtığımızda hepimiz çok şaşırdık. Yıllarca çok sayıda safra kesesi ameliyatı yaptım fakat bu şekilde safra kesesi binlerce taş dolu hasta ilk kez görüyorum. Binlerce taş bulunan böyle bir safra kesesiyle karşılaşınca hayretlerimizi gizleyemedik. Bugün birinci haftasını geride bıraktı. Şikayetleri tamamen geçti” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195