Title of a News Article

Hastane palasta imece usulü...

.

Hastane palasta imece usulü...
banner206
 Şanlıurfa  Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yakınları tedavi gören hasta yakınları, imece usulü kendi aralarında para toplayarak, hazırladıkları yemekleri, bahçeye serdikleri kilimlerin üzerinde oturarak iftarlarını açıyor.
Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çevre il ve ilçelerden hastalarını getiren vatandaşlar, ekonomik nedenlerden dolayı otele gidemeyince, hastane bahçesini eve dönüştürdü. Hava sıcaklıklarının da artmasıyla bahçe ve otoparka serdikleri halı, kilim, battaniyelerin üzerinde hastalarının iyileşmesini bekleyen vatandaşlar, burada uyuyarak zaman geçiriyor. İftar ve sahur vakitlerinde ise hasta yakınları, ‘İmece usulü’ kendi aralarında para toplayarak, hazırladıkları lahmacun ve tepsi yemeklerini yer sofrasında karşılıklı oturarak açıyorlar. Maddi durumları iyi olmadığı için hastaneden ayrılamadıklarını ifade eden İsa Akkurt, “Benim babam 15 gündür yoğun bakımda yatıyor. Ekonomik durumumuz iyi olmadığı için otelde kalamıyoruz. Kardeşlerimle birlikte nöbetleşe bu bahçede 15 gündür yatıp kalkıyoruz. Bizim gibi hastası olanlarla birlikte iftar ve sahurda yiyecek ve içecek masrafımızı ortaklaşa karşılıyoruz. Geceleri ise çok sıcak olduğu için bahçede uyuyarak zaman geçiriyoruz" dedi.
Ömer Şulul-DHA

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 02:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
hayır kurumları nerede?
hayır kurumları nerede? - 8 yıl Önce

zaman zaman basında reklam yapıp hayır yapanlar neredeler? Hastane bahçesinde kimse keyiften dolayı kalmaz. Şu ramazan gününde bir iftar çadırı bahçeye kurmak çok mu zor?

SIRADAKİ HABER

banner195