Title of a News Article

Şahin dikkat edilmesi gerekenleri söyledi...

Şahin dikkat edilmesi gerekenleri söyledi...
banner206

Bir erkeğin, karşı cinsinde hamilelik şansını artırmak için dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir.

Konunun uzmanlarından Metrolife Hastanesi doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Levent Şahin dikkat edilmesi ve yapılması gerekenlerle ilgili önemli ve hassas noktalara değişenen bir açıklama yaptı.

Şahin, açıklamasında şunları söyledi;

"Sigara ve alkol tüketiminden kaçınmak, kısırlığa katkıda bulunan faktörleri azaltabilir. 
Ayrıca, yüksek sıcaklıklar sperm üretimini ve hareketliliğini etkileyebilir, bu nedenle sauna ve sıcak banyolardan uzak durmak önemlidir.

Bir kadının hamilelik şansını artırmak için yapabileceği bazı yöntemler şunlardır:

Düzenli Egzersiz: Düzenli egzersiz önemlidir ancak aşırı şiddetteki egzersizler adet düzenini bozabilir ve doğurganlığı etkileyebilir.
Aşırı Kilo Alımından Kaçının: Hem aşırı kilo hem de çok düşük kilo hormon üretimini etkileyerek kısırlığa neden olabilir.
Alkol ve Sigara Kullanmayın: Bu maddeler hamilelik şansını azaltabilir ve sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmeyi zorlaştırabilir. Dolayısıyla alkol ve sigaradan kaçının.
Kafein Alımını Sınırlayın: Hamilelik sürecinde olan kadınlar günlük kafein alımını 200 mg veya 1-2 fincan kahve olarak sınırlamak isteyebilirler.
İlaç Kullanımını Sınırlayın: Reçeteli veya reçetesiz ilaçların kullanımı hamilelik şansını ve gebeliği sürdürme yeteneğini etkileyebilir, bu nedenle düzenli ilaç kullananlar doktorlarından tavsiye almalıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195