Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şanlıurfa'ya hızlı trenin geleceğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe görüşmelerinin yaşandığı şu günlerde yapılan yatırımlarla ilgili söz alan Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı trenle ilgili Gaziantep'ten sonra Şanlıurfa'ya ulaşacağını dile getirdi.

Yıllardır konuşulan ve ihalesi yapılan hızlı tren projesine Şanlıurfa dahil edilmemişti. Tepkiler üzerine Ulaştırma Bakanlığı projeyi gözden geçirdi ve hızlı trenin Şanlıurfa'ya kadar gitmesi için yeni bir çalışma başlattı. Proje halihazırda Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep illerini kapsıyor.

PEKİ HIZLI TREN URFA'YA NE ZAMAN GELECEK?

Bakan Uraloğlu'nun bugün yaptığı açıklamasında ise, hızlı trenin Şanlıurfa'ya gelebilmesi için önce var olan projenin bitmesi ve akabinde Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya yeni bir hat projesinin çizilmesi gerektiği anlaşılıyor. Çünkü 2020 yılında ihale edilen projenin yapımı Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep illerini kapsıyor.

Kürekli Saldırı Kürekli Saldırı

Konuyla ilgili olarak bugün bütçe görüşmelerinin yaşandığı TBMM'de söz alan Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı trenin Urfa'ya ulaşması noktasında şunları söyledi;

"Şanlıurfa'ya hızlı tren İnşallah önce Gaziantep'e ondan sonra da Şanlıurfa devam edecek. Ovaköy sınır kapısına kadar devam edecek inşallah projesini yaptık ben saygılarımla arz ediyorum sayın başkanım" 

Öte yandan yapımı devam eden proje; Mersin, Adana Osmaniye ve Gaziantep hattını oluşturuyor ve tam 303 km uzunluğunda. Hızlı trenle 6 buçuk saat gidilen yol süresi 2 saat 15 dakikaya düşecek.