Title of a News Article

Adisyondaki fiyat dışarının dörtte biri..

Adisyondaki fiyat dışarının dörtte biri..
banner206

Meclis restoranından paylaşılan son adisyon sosyal medyanın gündemine oturdu. Ürünlerin fiyatının piyasaya göre neredeyse dörtte bir oranında olduğu görülen adisyon, tartışmaları yeniden alevlendirecek.

Haberler.com'dan edinilen bilgiye göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) restoranından paylaşılan bir adisyon sosyal medyanın gündemine oturdu. Fahiş zamlar nedeniyle zor günler geçiren vatandaşın yanı sıra, milletvekillerinin oldukça kalabalık menüye çok az bir ücret ödemesi dikkat çekti.

SADECE 318 TL

Adisyondaki fiyatların, piyasa fiyatlarının neredeyse dörtte 1 oranında olduğu görüldü. Söz konusu adisyonda, 1 bademli ılık salata, 3 cheese burger, 2 kola, 1 mercimek çorba, 1 mıhlama, 1 pizza, 3 profiterol ve 3 gazoza sadece 318 TL ödendi.

Meclis restoranından paylaşılan adisyon, sosyal medyanın gündemine oturdu

ARADA UÇURUM VAR

Vatandaşlar, Meclis restoranındaki fiyatları, dışarıdaki restoranlarının fiyatlarıyla karşılaştırdı. Aradaki uçurumu gören sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Milletvekilleri ne kadar maaş alıyor yanıtı merak ediliyor. 2021 yılında milletvekili maaşı 25 bin liraydı. 2022 yılının ilk altı ayında milletvekili maaşı 40 bin TL iken Temmuz 2022 zammı ile milletvekili maaşı 56 bin TL'ye yükselmiştir. 2023 milletvekili maaşı ise 73 bin 379 TL olarak açıklandı. Memur ve emekliye yapılan yüzde 30'luk zam milletvekili aylıklarına aynı oranda yansıdı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2023, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142