Title of a News Article

Baydemir: Zaten Tehdit Ediliyoruz

.

Baydemir: Zaten Tehdit Ediliyoruz
banner206
 Hdp Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirilen kişilerce tehdit edildikleri iddiasında bulundu.

Hdp Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirilen kişilerce tehdit edildikleri iddiasında bulundu. Baydemir, "Sayın Cumhurbaşkanı, sen bizim dokunulmazlığımızın kalkmasıyla tehdit edemezsin. Biz her gün sokakta, meydanlarda senin öldürmekle görevlendirdiğin insanlar tarafından zaten tehdit ediliyoruz" dedi.

HDP Milletvekili Osman Baydemir, partisinin Şanlıurfa'da Öğretmenevi'nde düzenlediği 'Yarını bugünden kuruyoruz' konferansına katıldı. Burada konuşan Baydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirilen kişiler tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. HDP'nin 7 Haziran'dan sonra büyüdüğünü ve bu nedenle HDP'den korkulduğunu savunan Baydemir şöyle konuştu:

"Türkiye'nin HDP'leşmesinden korkanlar, bir kez daha tek başına iktidar olma uğruna bu coğrafyayı ateşin içerisine attılar. Bu coğrafyanın insanlarını katliamın eşiğine ittiler. İşte bugün yaşadığımız katliamların nedenlerinden bir tanesi de AKP darbe pratiğinin tek başına ülkede iktidar olma hırsı, iktidar olma arzusudur."

 

'ATEŞE SU DÖKMELİ'

'Ateş' olarak nitelediği çatışmalara su dökülmesi gerektiğini ifade eden Baydemir, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla ilk önce yapmamız gereken buna karşı durmaktır, bu ateşe su dökmenin çabası içerisinde olmaktır. Eğer bu atmosfer böyle devam ederse, bunun bir diğer adımı aynı parlamento çatısı altında bulunamamayı beraberinde getirecektir. Aynı parlamento çatısı altında bulunamamanın bir sonraki adımı, aynı ülke içerisinde de yaşayamayacağını getirmektedir. Bu tehlikeli, bu faşist politikadan Ankara'nın biran önce vazgeçmesi lazım."

 

'ZATEN TEHDİT EDİLİYORUZ'

Baydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dokunulmazlıkla ilgili açıklamasını da değinirken, zaten tehdit edildiklerini ileri sürerek, şunları söyledi:

"Ne diyor sayın Cumhurbaşkanı? HDP'nin dokunulmazlığını kaldıracaklarmış. Hırsızın, yalancıların, dolandırıcının dokunulmazlığı var. Eğer 550 parlamenter içerisinde bugün dokunulmazlığı olmayan varsa o da 59 milletvekilinin ta kendisidir. Ben sorarım size, gaz bombasına maruz kalmayan HDP milletvekili var mı? Dövülüp, sövülmeyen milletvekili var mı? Hakarete uğramayan milletvekili var mı? Sayın Cumhurbaşkanı, sen bizim dokunulmazlığımızın kalkmasıyla tehdit edemezsin. Biz her gün sokakta, meydanlarda senin öldürmekle yetkilendirdiğin, görevlendirdiğin insanlar tarafından zaten tehdit ediliyoruz. Bizim için en büyük ölüm nedir biliyor musunuz? İnsanlarını, kendi halkını, kadınlarını, çocuklarını koruyamamaktır. Benim için Cizre'de, Şırnak'ta, 70 yaşındaki, 5 yaşındaki çocuğun tabutunu taşımak ölümlerin en ağırıdır.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2016, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142