Title of a News Article

Borç ne kadar, işçi alındı mı alınmadı?

Borç ne kadar, işçi alındı mı alınmadı?
banner206

31 Mart seçimlerinin kazananı Nihat Çiftçi ve kaybedeni Metin Baydilli arasındaki belediye borcu ve seçim öncesi alındığı iddia edilen personel polemiği sürüyor.

Yerel seçimler sonrası mazbatasını Karaköprü Belediyesi'nin yeni başkanı Nihat Çiftçi, devraldığı belediye ile ilgili kısa bir süre sonra basın açıklaması yaparak borçlardan dolayı belediyenin adeta battığını ifade eden açıklamalarda bulunmuştu. 

Seçim öncesi de belediyeye onlarca kişi alındığı iddia eden Başkan Çiftçi'nin bu açıklamaları üzerine X hesabından paylaşım yapan eski Başkan Metin Baydilli, söylenilenlerin iftiradan ibaret olduğunu belirterek, yakın zaman bir canlı yayın programına çıkarak belgeleriyle doğruları halkımıza anlatacağım demişti.

Baydilli, dün akşam çıktığı bir canlı yayın programında belediyenin gerçek borcunu ve seçim öncesi alındığı iddia edilen işçilerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Karaköprü Belediyesi'nin güncel borcunun 430 milyon TL değil, 269 Milyon TL olduğunu söyleyen Baydilli şunları söyledi;

"Karaköprü 430 milyon gibi bir borçtan bahsedildi biz sadece kırsalda asfalt için son iller bankası'ndan kredi aldık ki ben Karaköprü kırsalının yarısının asfaltını bitirdim. 269 milyon borç doğru. Geri kalan 269'un üstü şu an halen ihalesi yapılmış günü gelmemiş inşaat aşamasında olan yapılması gerekenlerle birlikte. Vakti gelmemiş ki şu an inşaat mesela örnek vereyim 4 tane okuma salonumuz devam eden taziye evlerimiz. Karaköprü 430 milyon gibi bir borçtan bahsedildi biz sadece kırsalda asfalt için son iller bankası'ndan kredi aldık ki ben Karaköprü kırsalının yarısının asfaltını bitirdim. 269 milyon borç doğru. Geri kalan 269'un üstü şu an halen ihalesi yapılmış günü gelmemiş inşaat aşamasında olan yapılması gerekenlerle birlikte. Vakti gelmemiş ki şu an inşaat mesela örnek vereyim 4 tane okuma salonumuz devam eden. Taziye evlerimiz, semt sahamız, devam edenler var. kilit parke döşemesi. Şimdi bakın ben bunları saydım ya, ben Nihat beyi severim, benim başkanımdı beraberde çalıştık. Belki çok söz vermiş anlıyorum. Belki söz verenleri bu konuda bir nebzede olsa durdurmak, anlayış göstermelerini sağlama adına Karaköprü'nün borcu var. Karaköprü zor durumda. İşte işçi alamayacağız, şöyle yapacağız böyle yapacağız demesini anlıyorum. Ama başkalarını gereksiz yere zor durumda bırakmak etik değil, doğru değil. 

Yaptığı açıklamalarda kamuoyunun dikkatini üzerine çeken Karaköprü Belediyesinin yeni Başkanı Nihat Çiftçi'nin sergilediği tutumu ve konuşmalarına cevap veren eski Başkan Baydilli, 'Biz Nihat beyi seviyoruz, yapmasın bunu gerek yok' diyerek uyardı. 

Ben başka belediyelerin ne kadar borcu olduğunu bildiğim için, o konulara da girmek istemiyorum. sadece birşey söylemek istiyorum... Bakın tek bir kalem söyleyeceğim. Ben Karaköprü'ye Maliye hazinesinden en son 7 dönüm yer parsel kazandırdım. Sadece bu 7 dönümü satsa 150 milyon TL. Satıp hemen borcu kapatabilirdim. Birşey daha söyleyeyim... Yaşam parkının yanında 30 dönümlük turizm alanımız var. Üst tarafına cami yaptık ortalama 25 dönüm kalmış. Oranın şuan da metre karesi 25. Sen hesapladığın zaman 25 çarpı 25, 600 trilyon sadece orada taşınmaz var. Bunun yanında eski temizlik işleri müdürlüğü var yola sıfır. Satabilirdim niye satmadım? Ben hesap kitap bilmiyor muyum? 4 dönüm 40'tan olsa sadece 160 milyon. Ya sadece 3 tane taşınmazın değeri 1 katrilyon. Madem çok hizmet etmek istiyorsun, belediyeden kalkıp yetki al bunları satışa çıkar, bitti. Bak ben bunu yapabilirdim. çok büyük bir borç değil ki. Peki ben şunu söylüyorum. Peki madem bu kadar zor durumdaysan, ben şuana kadar neden dışarıdaki esnaftan için, veya personelimdir orada burada konuşup bizim maaşlarımız ödenmiyor diye şikayet etseydi beni. Ben 9 yıldır oradayım, birgün bir işçinin parasını mı yatırmadık. veya bir esnafımı ötekileştirdik parasını ödemedik haklı yere. Demek oluyor ki çark dönüyordu. Yani batan bir durum yok. gemi ayakta. Ben anlarım bakın şöyle, kalkıp etrafta şöyle seçim zamanında çok söz vermiş olabilir. işçi sözü vermiş olabilir, belki onları durdurma adına söylüyor. Ama yol doğru değil ki. Biz Nihat Beyi seviyoruz. Yapmasın bunu gerek yok."

YİNEDE GİDECEĞİM...

"Artı basın açıklamasında birşey daha söyledi. Dedi ki, ben geldim devir teslime dedi... Devir teslim töreninde başkan yok! e tamam da telefon açtım. Nihat bey ben gelemiyorum. hastayım biraz rahatsızım. devir teslimde olamayacağım ama söz veriyorum ben gelip hayırlı olsun dileğinde bulunacağım. Ki en kısa sürede de gideceğim. Bunu söylemişim. Hani sanki Metin başkan orada borçtan dolayı mı gelmedi, veya seni hazmedemediği için mi gelmedi devir teslime. Ya böyle birşey yok. İnsanları bu konuda yönlendirmesi doğru değil. bizim anlımız ak başımız dik. Ben belediye başkanı olduğum dönemde, cadde sokakta tek başıma dolaşıyordum. Bugün yine tek başıma geziyorum. Ya etmeyin, budur hesap belli kitap belli. 3-5 tane taşınmazın fiyatı 1 katrilyon ve bir buçuk katrilyon iş yapmışım son beş yıllık sürede. Ben niye bunları söyledim biliyor musunuz. Ben orada hizmet etmesem, 9 yıllık süre zarfı içerisinde o koltukta nasıl oturacağım.? Gelip demezler mi başkanım sen burada oturuyorsun da ne yaptın bize demezler mi! Kırsalda asfalt yaptık, çok amaçlı salon yaptık, semt sahaları yaptık. Merkezde kilit parkesini yaptık, çok amaçlı salonlar yaptık, müzeler yaptık, kültür merkezleri yaptık, okuma salonları yaptık.Bunlar hizmet değil mi._? 

BAYDİLLİ İŞÇİ KONUSUNDA NET KONUŞTU

Seçim öncesi belediyeye işçi alındığı iddialarına da cevap veren Metin Baydilli, işten çıkarılan işçilerin en az 2 yıllık işçi olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti;

"Bakın ben seçim öncesi işçi felan almadım. Bak bu kadar net konuşuyorum. Bakın burada liste önümde, bu listede girilenlerin tarihleri belli. İçinde 2 yıllık, 3 yıllık, 4 yıllık... bunların giriş tarihler var orada. Diyor ki işçi sayısı fazla deyip çıkarman farklı bir durum, ki öyle de değil fazla da değil. Ama bunlar yeni alındı deyip, bunları çıkarmak ve bayram öncesi keşke böyle birşey yapmasaydı Nihat bey.  Niye haklarına girdi. Bunlar yeni alım değil. Bunlar mazlum adamlar, kamyon şoförü, park bahçe,süpürgeci. Masa başında oturan adamlar değil. Karaköprü'nün nüfusu belli, Haliliye'nin nüfusu belli, Eyyübiye'nin nüfusu belli. Karaköprü'nün 277 bin nüfusu var biz hizmet ediyoruz. Ben göreve geldiğim gün bu kadar personel çoktur, bu personel azdır demedim. Kimseyi de işinden etmedim. Kimsenin ekmeğiyle oynamadım. Varsa birtanesi çıksın bağlansın desin ki hayır böyle birşey yok başkan bizi işimizden etti! İşini yapan herkes bizim için baş tacıydı."

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2024, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195