Kadınlar göbek attı, erkekler davul zurna eşliğinde halaylar çekti

Şanlıurfa’da ve tüm Türkiye genelinde bugün bayram havası yaşanıyor. 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayranları, büyük bir coşku içerisinde zaferlerini kutladılar.

Türkiye bugün tarihi bir seçim yaşadı. Milletin oylarıyla ilk kez Cumhurbaşkanı Köşküne bir reis çıktı. Diğer seçimlerde farklı bir seçim olan 10 Ağustos Cumhurbaşkanı seçimlerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan galip ayrılan taraf oldu. Yüzde elli ikilik bir oy oranı ile cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın sevinç çığlıkları 81 ilde yankılandı ve yankılanmaya devam ediyor.

Şanlıurfa’da da bu çığlık sesleri bir hayli yüksek çıkmaya devam ediyor. Şanlıurfa kent merkezi ilçeleri dahil toplamda yüzde altmış sekizlik gibi oranla Erdoğan destek veren binlerce kişi, gece yarıların kadar araçlarla konvoy düzenleyip havai fişekler altında deyim yerindeyse zil takıp göbek attılar.

Köşkün yeni Reisi seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Şanlıurfa’da ilk kutlamalar Eyyübiye ilçesinde başladı. AK Parti Eyyübiye İlçe teşkilatıyla sabahın erken saatlerinden itibaren bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gün boyu oy kullanılan okulları ter döktü. Akşam 5 sıralarında ise tekrar bazı okulları gezerek oy kıyımına tanıklık etti.

Yaklaşık 2 saat sonra ise gelen sonuçlarla sevinç çığlıkları atan ilçe teşkilatı ve Başkan Ekinci, düzenlenen havai fişek gösterisine katıldılar. AK Parti Eyyübiye İlçe teşkilatı önünde yarım saatlik havai fişek gösterisi yapıldı.

Kutlamalar daha sonra AK Parti İl Başkanlığında devam etti. Milletvekillerinin ve belediye başkanlarının halay çektiği parti önünde kadınlar ise göbek atıp ter döktü. Parti önündeki kutlamalara Milletvekili Seydi Eyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, Halil Özcan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, ev Sahibi AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, kadın kolları, gençlik kolları, AK Parti Eyyübiye ve Haliliye tüm teşkilat mensupları bu akşamki kutlamalara katıldı.

Yüzlerce kişinin doyasıya eğlendiği kutlamada, vekillerden ve belediye başkanlarından birer teşekkür konuşması yapıldı.