Title of a News Article

Çelik, Özel'in eleştirisini haklı buldu

Çelik, Özel'in eleştirisini haklı buldu
banner206

Bursa'dan sonra 2 dönem Şanlıurfa milletvekilliği ve bu süreçte Çalışma Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı görevi yapan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, kendisini eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e espirili bir yaklaşımla 'Allah'ı var doğru demiş' cevabını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yaklaşan yerel seçimler öncesi şehir gezilerini sürdürüyor. Artvin'e giden Özel burada hem AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'yi hem de Faruk Çelik'i eleştiren açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel Artvin'de halka hitap ettiği konuşmasında Faruk Çelik için "Artvin'de bir Faruk Çelik gerçeği var. Kendisi Artvinli mi, Burtvinli mi, Şanlıurfalı mı? Nereli olduğu belli değil. O da dışarıdan geldi, adayları da dışarıdan geldi, vali gibi gelip gidiyorlar." Dedi. 

Faruk Çelik'ten yanıt gecikmedi

Tecrübeli siyasetçi eski bakan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, kendisini eleştiren CHP lideri Özgür Özel'e X hesabından yaptığı paylaşımla cevap verdi. 

Çelik, "Sn Özgür Özel 'Faruk Çelik gerçeği var Artvin'de, Bursalı mı, Urfalı mı, Artvinli mi neyse demiş.'Allah'ı var doğru demiş.' sözleriyle Özel'e esprili bir şekilde karşılık verdi.

Siyasi kariyeri tercübelerle dolu olan Faruk Çelik Artvin Yusufeli doğumlu. Küçük yaşlarda ailenin aldığı karar doğrultusunda Bursa'ya taşınan Çelik ailesi yaşamını burada sürdürmeye başladı. Eğitim hayatını burada tamamlayan Faruk Çelik, siyasi hayatına da yine Bursa'da başladı. 90'lı yıllarda siysete atılan Çelik, önce Refah Partisi ardından ise Fazilet Partisi çatısı altında birçok kademede görev yaptı. 1999 yılında Fazilet Partisi'nden milletvekili olarak seçilen Çelik TBMM'ye giren isimlerden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katılan Çelik siyasi kariyerine burada devam etti. Uzun yıllar milletvekilliği görevi yapan Çelik, önce Çalışma Bakanı oldu ardından ise Tarım Bakanı. Bu iki bakanlık görevi süresince de AK Parti'nin adayı olarak Şanlıurfa'ya geldi ve bir ağabey görevi alarak hem Şanlıurfa'ya hem de ülkeye hizmet etti. bir dönem siyasete ara veren Çelik, geçtiğimiz 2023 mayıs ayında yapılan genel seçimlerde yeniden siyasette aktif rol aldı ve AK Parti Artvin Milletvekili oldu. 

Çelik'in siyasi kariyerine bakılacak olunursa, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eleştirisi bir taraftan da haklılık payı yüksek. Çünkü önce Bursa sonra Urfa ve en son olarakta Artvin'de milletvekili olan Faruk Çelik'in yurdun dört bir yanında görev yapması bir açından da gerçekten nereli olduğu kestirilemiyor. 

Bursa ve Şanlıurfa'da görev yaptığı süreçlerde bu kentlere sayısız hizmeti bulunan Çelik'in şimdilerde ise baba yurdu olan Artvin'e hizmet ediyor olması dikkatlerden kaçmıyor.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2024, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195