Pazar günü yapılan yerel seçimler sonucu Karaköprü Belediye başkanı seçilen Av. Nihat Çiftçi aradan geçen 15 yıl sonra yeniden aynı koltuğa oturdu.

2009 yılında siyasi kariyeri başlayan Av. Nihat Çiftçi ilk başkanlık tecrübesine Karaköprü Belediyesinde başlamıştı. Bağımsız girdiği seçimleri kazarak belediye başkanı olan Çiftçi, 5 yıl sonra AK Parti'den aday olarak bir kez daha Karaköprü'nün başkanı olmuştu. Bu süreçte yaklaşık 1 buçuk yıl sonra koltuğu boşalan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına atanan Çiftçi, 2019 yılına kadar BŞB başkanlığı yaptı. 

Birecik Belediye Başkanı DEM'den İstifa Etti Birecik Belediye Başkanı DEM'den İstifa Etti

2019'daki yerel seçimlerde aday gösterilmeyen Çiftçi, siyasi hayatına bir dönem ara verdikten sonra son olarak geçtiğimiz bir kaç önce yapılan yerel seçimlere Yeniden Refah Partisi çatısı altında girerek ilk belediye başkanlığı yaşadığı Karaköprü Belediyesi'ne aday oldu ve seçildi. 

Büyük bir farkla yeniden Karaköprü Belediye Başkanı olan Nihat Çiftçi bugün Yüksek Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alarak resmen başkan ilan edildi. 

Başkan Çiftçi mazbatayı aldıktan sonra Karaköprü Belediyesi'ne gitti. Burada çiçeklerle karşılanan Çiftçi personeller ve coşkulu kalabalıkla kucaklaştı.

Başkanlık makamına geçen Çiftçi burada tebrikleri kabul etti.