Şanlıurfa’da, Yeniden Refah Partisi'nin Belediye Başkan adayı Hasan İzol'un yakınlarının bir kişiye yaptığı saldırı görüntüleri sosyal medyaya bomba gibi düştü. Kaydedilen görüntülerde tekme tokatlı saldırıya uğrayan İzol aşireti mensubu Zeynel Abidin Değerci, paylaşılan görüntüler sonrası flaş açıklamada bulunarak, kendisi ve akrabası olan Hasan İzol ile ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Değerci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Hasan İzol amcamın oğlu ile ilgili yalan yanlış bir algı operasyonuyla ilgili video gördüm. Bununla ilgili çok üzücü telefonlar aldım. Türkiye' nin her yerinden çeşitli meslek gruplarından telefonlar aldım. 7 yıl önce aile içi bir meseleden kaynaklanan tartışmanın Hasan İzol'un müdahalesiyle sonlandırıldığını ve İzol'un her zaman ailelerinin yanında olduğunu belirtti.

İzol Aşireti olarak devletin yanında olduklarını ve Hasan İzol'un adaylığını desteklediklerini belirten Değerci, 'Ancak, son günlerde ortaya atılan iftira ve fitne dolu haberlerin ailelerini ve memleketlerini yıprattığını, bu tür eylemlerin mahkemede hesap verileceğini vurgulayan Değerci, aile içi sıkıntıların normal olduğunu ancak bunun siyasi bir malzeme haline getirilmemesi gerektiğini söyledi.

BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER!

Eski görüntüleri bugün çekilmiş gibi paylaşanlarla ilgili de konuşan Değerci İzol'un seçimden zaferle çıkmasını dileyerek, kirli siyaset yapmaktan kaçınılması ve İzol'un ailelerini ve akrabalarını kasten incitenlerin bunun bedelini ağır ödeyeceğini sözlerine ekledi.

Değerci paylaştığı video da şu sözlerine yer verdi;

Basın biriminden alınıp çöpe verildi! Basın biriminden alınıp çöpe verildi!

"İftira atma kolaydır, kırıcı olmak kolaydır ama yapıcı olmak zordur. Hasan İzol canımsın, iki gözümsün, çiçeğimsin. Seni çok seviyorum. Sen benim çok kıymetli bir amcam olursun. Senin kazanmanı temenni ediyorum. İnşallah önümüzdeki pazartesi günü seni belediye başkanı olarak aramızda görmekten mutluluk duyacağım. Buradan o videoları yayınlayanlara söylüyorum. O videoları silin, hiç bir zaman amcam oğlu ile aramızda bir sıkıntı olmamıştır. Gel gelelim sıkıntı olsa bile, aile içerisinde bir sıkıntı olsa bile insan yarım sonra barışır. Ama bu videolar fitne fesat dolu. Uyarıyorum, bu videoları silin. Yalan yanlış haberleri silin. Kendinize gelin, bizim aile üzerinden sakın ha sakın kirli siyaset yapmayın."

Şanlıurfa Valiliği'nden ise konuyla ilgili açıklama geldi. İşte o açıklama...

Bazı sosyal medya platformlarında yer alan; İlimizdeki bir siyasi parti ilçe belediye başkan adayının, bir güvenlik görevlisini darp ettirdiği iddiasına ilişkin görüntülerin incelenmesi neticesinde;

Görüntülerde yer alan şahsın, ilimiz nüfusuna kayıtlı olup, başka bir şehirde kamu görevlisi olduğu ve güvenlik görevlisi olmadığı tespit edilmiştir.

Kendisiyle yapılan görüşmede; “Görüntülerin bundan 7 yıl öncesine ait olduğu ve kimseden davacı ve şikayetçi olmadığını" beyan ettiği,

Şahsın yaptığı bir açıklamanın da sosyal medya mecralarında paylaşıldığı anlaşılmıştır.

İlimizde seçim güvenliğine ilişkin tüm hususlar hassasiyetle takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.