CHP'li Özkan, 'akrabalarını kadroya taşıyanlara ceza vermeliyiz' CHP'li Özkan, 'akrabalarını kadroya taşıyanlara ceza vermeliyiz'

Deva Partisi Siverek Başkanı Murat Cuma Şirin, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

DEVA Partisi’nin Şanlıurfa cephesinde sular durulmuyor. Geçtiğimiz hafta DEVA’nın eski İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz’ün partisinden istifa etmesinin ardından bu defa da Deva Partisi Siverek Başkanı Murat Cuma Şirin, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Şirin, istifasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Büyük bir umutla ve heyecanla yola çıktığım, siyasi ilkelerine ve gelecek tasavvuruna inandığım, ülkenin demokratikleşmesi için katkı sunmak istediğim, genel başkanın ve genel merkez yöneticilerinin dürüstlüğüne ve samimiyetine güvendiğim ancak diğer siyasi partilere benzer refleksler ve hastalıklar göstermeye başlayan, her türlü entrikayı, adamcılığı, çürümeyi, kuralsızlığı ve keyfiliği mübah gören, liyakat ve ehliyeti rafa kaldıran, tabanının ve teşkilatlarının sesine kulaklarını kapatan, vefasızlığı bir ahlaka dönüştüren, kuruluş felsefesini fesheden, parti içi demokratik enstrümanları ve mekanizmaları tedavülden kaldıran, kitle partisinden çok marjinal bir parti olma yolunda emin adımlarla yürüyen, partinin bir kaç kişinin vekil olma hevesiyle kurulduğuna ve kontrol altında tutulmaya çalışıldığına artık emin olduğum Deva Partisinden derin bir hayal kırıklığı ve büyük bir üzüntüyle istifa ettiğimi ve yolumu ayırdığımı kamuoyuna duyurmak istiyorum. Bu yolda beraber mücadele ettiğimiz temiz, dürüst ve ilkeli tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”