Yeniden Refah Partisi çatısı altında seçime giren eski AK Parti milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Genel Başkan Fatih Erbakan'a bir ilki yaşattı. Yeniden Refah Partisi, kurulduğu günden bu yana ilk kez bir seçimde büyükşehir belediyesi kazandı. Gülpınar hamlesi Urfa seçimlerine damgayı vurdu. İstanbul'dan sonra en çok konuşulan il Şanlıurfa oldu.

31 Mart seçimleri büyük heyecanla tamamlandı.

AK Parti'de aday gösterilmeyen birçok ismin durağı Yeniden Refah Partisi oldu. Bunlar içerisinde halk tarafından en çok istenilen ve yapılan anket çalışmalarıyla da kanıtlanmış olan Mehmet Kasım Gülpınar idi. 

Denetimli serbestlikten yararlanan binlerce kişi yeniden suç işledi! Denetimli serbestlikten yararlanan binlerce kişi yeniden suç işledi!

AK Parti, tercihini Kasım Gülpınar'dan yana kullanmaması bugün seçimleri kaybetmesine neden oldu.

​​​​​​Halkın sesine kulak vererek aktif siyasete yeniden giren Gülpınar, Yeniden Refah Partisi Lideri Dr. Fatih Erbakan ile görüşerek Urfa'ya aday oldu.

Büyük teveccühle karşılanan Gülpınar, sahaya inmesiyle Urfa siyasetinde hava bir hayli değişti. Kimsenin beklemediği bir oy oranı ile Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar, Erbakan'a da bir ilki yaşattı. Çünkü, Yeniden Refah Partisi kurulduğu günden bu yana hiç bir şekilde Büyükşehir Belediyesi kazanmamıştı.

Gülpınar'ın aldığı bu zafer Yeniden Refah Partisi'nde altın harflerle yazıldı.

YRP genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 'Teşekkürler Türkiye. Yeniden Refah Partimiz belediye meclis üyeliği seçiminde Türkiye genelinde yüzde 7 olarak 3. Parti oldu. Belediye başkanlığı seçiminde de 1 büyükşehir, 1 il, 43 ilçe ve 24 belde belediye başkanlığı kazandık. Dedi. 

​URFASTAR